Värmlandsmamman

Ny bil!

Vi har köpt oss en ”ny” bil. Den är fortfarande äldre än alla barn, men den är nyare och den nyaste vi någonsin ägt. Det blev en Volvo V70. Jag tänker praktiskt och mitt enda krav var att det skulle vara trepunktsbälte i mitten bak. Det är det nämligen inte på vår gamla bil och inga av våra bilbarnstolar kan stå där. Vilket har gjort att jag har fått klättra över Charlies stol för att ta mig in i bilen. Det har också gjort att jag suttit ganska osäkert, för tvåpunktsbälte är ju inte så säkert.

Ytterligare en positiv sak som vi upptäckte senare var att det finns krokar i golvet för bilbarnstolarnas förankringsremmar. Underlättar massvis! Plus att det är ingen airbag fram vilket gör att alla kan sitta där. Och tur är väl det för våra bilbarnstolar till Mikael och Joakim funkar inte att ha bredvid varandra i baksätet! De är tjocka på samma ställe så de får inte plats bredvid varandra! Så nu har vi Joakim fram och Mikael bak. Tyvärr fick vi ha en jäkla lutning på stolen för att Jimmie ska se sidospegeln. Det är fortfarande en ”godkänd” lutning, men det är mer lutning än vad som krävs för Joakim och så ska man egentligen inte ha det.

Så tanken är nu att köpa en ny bilbarnstol senare. Nu har vi en Axkid Minikid till Joakim och en Britax Multi-Tech till Mikael. Tanken är att köpa en Britax Max way till Mikael istället, för dessa ska få plats bredvid varandra i baksätet. Ska provmontera med en kompis stol först innan vi köper. Men det funkar ju i nuläget. Men ska vi åka ned till Sölvesborg igen är det skönt att ha Mikael och Joakim bak så jag som inte kör lätt kan hjälpa dem. Charlie sköter sig mycket själv och kan sitta fram. Och nästa gång vi åker ned är nog till jul och då är Charlie ändå inte med.

Men. Överlag är jag väldigt nöjd med bilen och vi fick fast bilbarnstolarna bättre än någonsin innan :P Jimmie har för första gången varit med och monterat också så nu kanske han kan göra det också ;) Det brukar annars vara mitt jobb för jag har sådant kontrollbehov att jag inte skulle lita på honom och hans montering ;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats