Värmlandsmamman

Det finns inga jobb

Vet inte hur ofta jag hör eller läser att det inte finns några jobb. Jag tycker det är otroligt konstigt, min uppfattning är att det finns massor av dem. Men många har ibland väldigt höga förväntningar på hur ett första jobb ska se ut.

Verkligheten är att det finns ingen som kastar jobb efter dig. För det första får du söka dem själv. Överväg att tänk utanför platsbanken på arbetsförmedlingens hemsida. Fråga dina vänner och bekanta om de vet någon som söker anställda. Om du vet var du vill jobba, testa att gå till de företagen med ditt CV. Kolla om det finns någon facebookgrupp för din kommun om lediga jobb. Vill du ha ett bättre jobb än så? Utbilda dig. Om det inte finns på kartan får du helt enkelt jobba dig uppåt. Man kan inte förvänta sig att få sitt drömjobb utan en ordentlig utbildning. Tyvärr, det funkar inte så.

Blir du erbjuden ett jobb som kanske inte är vad du helst vill jobba med? Ta det. Jobba där samtidigt som du söker andra jobb. För det finns alltid jobb som kan betala räkningarna och ge mat på bordet. Börja där. Kanske kommer du på vad du vill bli och utbildar dig. Eller så får du chansen att få andra jobb.

Jag har haft ett par jobb i mina dagar. Inte särskilt många, men några. Det första jobbet fick jag genom min dåvarande pojkvän. Det andra efter att jag desperat sökte efter tips på lediga jobb genom ett inlägg på Facebook. En kompis kommenterade då om var det fanns behov av anställda. En dag senare hade jag skrivit på papper. Det tredje jobbet är det jag har nu. Det fick jag tips på genom en jobbsökargrupp på Facebook. Det låg även ute annons på arbetsförmedlingen, men jag kunde nog missat den.

Så, några heta tips:

  • Våga söka någon annanstans än Arbetsförmedlingens platsbank.
  • Utan rätt utbildning är det svårt att få jobb, utbilda dig eller var timvikarie.
  • Våga utbilda dig.
  • Sluta vara kräsen och arbeta dig uppåt.

Sök nu efter lediga jobb som personlig assistent och förklara för mig att det inte finns några jobb…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats