Värmlandsmamman

Inspiration Dop

Jag är mitt i den roliga delen av planering av dop. Vi har båda gångerna innan bjudit på smörgåstårta, men den här gången blir det nog faktiskt sallad. Inte en färdig sallad utan som det är på salladsbaren i affärerna, att man får plocka vad man vill ha helt enkelt. Lätt att göra så det passar alla. Det finns förvisso bara två allergier i släkten, och ingen av dem är svåra att undvika (hasselnöt och skaldjur), men det finns numer minst en vegetarian och det är roligare att kunna erbjuda något gott än en brödskiva med lite Tofu på.

Men man vill ju ha lite fika också! Och lite fina utsmyckningar. Jag har inte kommit så himla långt i planerandet (tur jag har två månader på mig!), men jag vill ha ett färgtema i alla fall. Jag tänkte mig en klassisk dukning med servetter vikta som skjortor. Mest för att det är den enda snygga vikning jag klarar någorlunda och det passar på dop. Kanske lite annat pynt också, men inget confetti eller liknande som blir jobbigt att städa.

Sen har jag tänkt att jag ska baka lite. Men det är svårt att komma på vad man ska bara. Mördegskakor kan ju vara bra, då är det bara att variera smaksättning och det är oftast inte för sött. Och sen kanske några ”sötare” och mäktigare bakverk också. Dumlekakor t. ex är ju jättegott, men man vill bara äta max en, annars blir det för mycket. Så jag tänker mig lite småkakor, en eller två typer av godiskakor och bullar. Tårta har vi aldrig haft innan på dop så det blir det nog ingen det här dopet heller. Det är så himla tråkigt att göra tårta till 30 personer.

Så bomba på med era favoritingredienser i sallad och era bästa recept på kakor!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats