Värmlandsmamman

Mina tankar om tygblöjorna

Vi har lite olika tygblöjor hemma och jag tänkte skriva lite vad jag tycker och tänker om dem.

Retropi:

Svenska blöjor tillverkade utomlands. Bambu och microfiber i två flärpar som man lägger på varandra. Det är en smidig blöja som torkar fort. För min tar det runt 12 timmar innan den torkar om man hänger den ”smart” så den får mycket luft. Har en knapprad extra att ställa in storleken med så tror den passar tidigare än t. ex Poops! gör. Det jag ogillar är att utsidan av flärparna är frotte, vilket blir lite ”hårt” när blöjor inte ska ha sköljmedel. Det verkar dock inte påverka mina barn alls. Det är min favoritblöja att ha på Mikael som kissar väldigt mycket. Inte lika mycket favorit till Joakim men den funkar bra på han med :)

Poops!

Också en svensk blöja tillverkad utomlands. Finns både med bambu/bomull och med stay dry som är konstfiber. Jag har bara testat den med naturfiber. Det är en tjock tunga som suger upp mycket. Har inte haft något läckage. Det funkar inte alls att ha på Mikael, det blir för bylsigt fram när man ska vika den tjocka tungan. Det är min favorit till Joakim dock som har den största inställningen. Då behöver man inte krångla med inlägget. Fördel att ”tungan” är slät mot huden. Tar längre tid på sig att torka då det är ett tjock inlägg.

Little Bloom:

En så kallad Kina-blöja. Våra är pockets som har fleece på insidan och inläggen är i microfiber. Blöjan passar bra till bägge barnen, men till Mikael har vi den bara hemma. Mikael kissar ju väldigt mycket då han bara äter flytande föda och det blir många blöjbyten. Den enda gången vi haft läckor är dock när vi glömt bort att byta i tid. Inte lika enkelt som all-in-one, men det funkar bra ändå. Det går fort att packa blöjorna.

All-in-one är våra favoriter helt klart. Det underlättar att slippa behöva packa blöjorna. Poops! och Retropi är lika bra men på olika saker. Jag och en kompis anser att den perfekta tygblöjan vore en blandning av dem bägge. Poops har fördel att den är slät och 100% naturmaterial utom PUL:en som inte går att komma ifrån. Retropi har snäppet bättre passform och det är smart med två tungor istället för en.

Jag har också köpt Bambooty Easy Nights som är en AIO nattblöja med fyra flärpar. Har inte testat nog för att kunna utvärdera den, men jag tror att Totsbots Bamboozle Strech vinner ändå, även om man får krångla med PUL-skal eller ullbyxor över. Har testat Easy Nights en gång och den läckte rejält. Bamboozle är testad två gånger och läckte inte alls. Bägge kan dock behöva boostas med extra uppsugande för vår storkissare.

Som det ser ut nu så är inköpslistan:

Mer AIO, främst retropi
Bamboozle och större PUL-skal

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats