Värmlandsmamman

Tvååring som dreglar

Joakim dreglar ibland massor och tillslut kände jag ett behov av att googla. Tydligen är det ett tecken på dålig munmotorik och kan vara en anledning till att få remiss till logoped.

Nog för att Joakim är sen med talet, men det har jag inte kopplat till att han skulle behöva hjälp. Dels var han ju tidig med grovmotoriken och han har också nu förfinat sin finmotorik, så jag har tänkt att talet helt enkelt hamnat på efterkälken för han inte haft tid till det. Dessutom så var ju Charlie också seg med talet. Inte riktigt så sen som Joakim, men då var han ju inte lika snabb med motoriken heller. Ja, jag har helt enkelt inte tänkt på det innan.

Men ja, nu får man ringa BVC och be dem snabba på med kontrollen som han ska på. Ska han nu behöva hjälp så är det ju bättre att han får det tidigt. Mest för hans skull, han är ju så frustrerad när man inte förstår honom. Jag och Jimmie förstår för att vi umgås med honom dagligen samt att han ”tecknar” mycket. Inte riktiga ”tecken som stöd”-tecken, men vi förstår utifrån sammanhang.

Finns det någon mer som haft ett barn som dreglat mycket och varit sen med talet? Har det ordnat sig? Fick ni åka till logoped? Hjälpte det?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats