Värmlandsmamman

Tygblöjor!

Det här är tredje barnet. DÅ passar det tydligen bra att komma på att tygblöjor är en bra sak. Men det är det ju! Räknade på det. Säg att Joakim inte blir blöjfri på ytterligare ett år. Då är det ett år med två blöjbarn. Det kommer kosta MINST 3600 kr räknade jag på. Det kan kosta betydligt mer. För 3600 kr får man jäkligt många tygblöjor. Som man kan använda till bägge barnen och som senare kan säljas i alla fall för halva priset. Det är också bra för miljön. Vi har egen tvättmaskin så det är inga problem att tvätta varannan till var tredje dag (vilket kommer behövas med två blöjbarn). Tygblöjor behöver bytas lite oftare, men egentligen borde man byta engångs lika ofta också så det är inte riktigt ett argument tycker jag.

Idag kom första laddningen hem. Den som är tänkt att passa Joakim. Hoppas vi. Gör det inte det får vi antingen spara och se om det passar till bebisen eller sälja med inte så mycket till förlust att tala om. Jag har köpt tio stycken från en säljare i London samt fyra stycken begagnade till bra pris från en privatperson här i Sverige. Så fyra blöjor har vi att testa med så länge.

Och vad roligt det är att titta på dem! Det roligaste med engångsblöjor är att man kan få en lejon- eller zebrasvans på rumpan. Här kan man få med apor, ugglor, pingviner och annat skoj! Joakim tyckte det var jättekul att se dem hänga på tork. Charlie tycker det är kul att sitta och titta vilka olika mönster man kan köpa. Kan tänka mig att det blir roligare för Charlie att hjälpa till att hämta blöjor om han kan välja mellan flera olika tryck, även om han redan gärna hjälper till.

Vi har valt att testa en variant som heter ”pocket”. Det innebär att det är en vattentät ”blöja” som har en ficka som man stoppar valfri stoppning i. Detta gör att man kan stoppa den extra mycket om man t. ex ska åka bil en längre stund och man kan variera vilka ilägg man har beroende på om det behövs lite eller mycket uppsugning. Så fort man stoppat in iläggen så är det nästan som en engångsblöja. Du behöver inte krångla vid själva bytet utan du laddar dem i förväg. Det finns många andra sorter också. Det finns all-in-one t. ex som innebär att du inte behöver stoppa den alls själv. Det är det som är närmast en engångsblöja. Vi tyckte dock fördelarna med pocket övervägde det lilla extra jobbet. Jag tänker att man tvättar dem, sen när allt är torrt så sätter man sig och laddar dem så är det färdigt. Det tar inte så mycket längre tid än en extra tripp till affären för att köpa blöjorna du glömde köpa.

Imorgon ska vi äntligen testa på vår prins! Ville dela med mig av min glädje och lite bilder på mina fina blöjor :D

Tio blöjor och två PULpåsar. PULpåsarna kan man ha att lägga använda blöjor i skötväskan. De står emot viss väta (du kan inte hälla vatten i dem precis) och andas. Perfekta att ha badkläder i också har jag fått höra :)

Fyra blöjor :)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats