Värmlandsmamman

Det här med bärsele…

Jag vet inte hur många inlägg jag skrivit om det här. Men jag fortsätter tjata!

Vi leker med tanken att du är intresserad av att bära ditt barn. Du googlar på det och kommer fram till att du vill ha en bärsele. Du hittar en fin sele som du vill köpa. Som alla smarta konsumenter googlar du på just den selen för att hitta recensioner. Och vad hittar du? Jo du hittar några som skriver att de älskar just den selen. Sen hittar du några som avskyr den selen. För det är så det funkar. Olika märken är olika bra anpassade för olika personer.

Jag har för tillfället tre olika selar. Min absoluta favorit är Ergobaby Orginal. Det är aldrig något krångel med den. Jag får aldrig ont. Jag behöver sällan finslipa på inställningarna. Det är perfekt från början helt enkelt. Det enda som Ergon förlorar på är att den är lite kort i ryggen.

DSC_0098

 

Ergon på Ikea. Där satt han nöjd min lilla groda.

Min tvåa är vår Tula. Jag ljög egentligen. Jag har fyra selar. Jag har en Tula baby och en Tula toddler. Babyn är till Mikael och toddlern till Joakim. Det är inte lika lätt att få den rätt varje gång, men det går bättre och bättre för varje gång. Men inte som Ergobaby. Den funkar med en gång. Tulan funkar åtta gånger av tio för tillfället.

IMG_20151031_145519

En suddig bild på Jimmie i Tulan. Vi var och tände ljus vid minneslunden och där hade det inte gått bra med vagn (vi såg andra kämpa med det!)

På sista plats kommer Wompaten. Jag vill älska den. För den är SÅ fin. Men jag bråkar med inställningarna varje gång och ibland blir det hyffsat och ibland blir det inte alls bra.

IMG_20151013_120312

SÅ FIIIIIN! Vi måste bli vänner hörru! 

Nu kommer vi till en liten extra twist. Jag har skrivit dem i den ordningen jag gillar dem. Det råkar också vara ordningen på hur mycket de kostar! Min Ergobaby köpte jag med spädbarnsinlägg för 999 kr på Köpbarnvagn.nu. Tulan kostade, utan inlägg, 1200 kr och Wompaten runt 1800 kr. Man tänker ju ofta att ju dyrare ju bättre. Jag börjar tveka faktiskt!

Men när det kommer till bärselar säger jag bara en sak: PROVA. Prova innan du köper. För din rangordning kan lika gärna vara tvärtom mot min. Du kanske älskar Wompat (för det är det många som gör!) och Ergobaby kanske inte fungerar alls för dig. Därför är det viktigt att prova! Så du inte tror att babywearing ”inte är för dig” bara för att selen inte är optimal.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats