Värmlandsmamman

Första april

Har ni blivit lurade? Jag har mig veterligen inte gått på något aprilskämt i år, men man vet ju aldrig? Jag saknar liksom de där skämten som man faktiskt nästan går på. De har saknats i år faktiskt. Men, jag är glad att jag inte sett ett enda ”jag är gravid”-skämt. För de är lite smaklösa.

Men, något riktigt roligt hände idag! Makens syster fick sin lilla dotter idag (det är inget april-skämt, det vet jag för jag har sett bild på det lilla underverket!). Hon väljer roliga datum att föda sina barn på, ett på skottdagen och ett på första april. Inte för att hon haft mycket att säga till om ändå :P

På tal om roliga datum. Mamma berättade att jag var beräknad till 2/2. Det var roligt enbart för att mamma då redan hade barn födda 1/1 och 6/6. Nu föddes inte jag när jag skulle utan massa dagar efter det, närmare bestämt 15/2. Mina barn har dock inte särskilt ”roliga” födelsedagar. Hade Joakim kommit en dag tidigare dock hade det blivit 3/3-13. Det hade varit många treor. Nu blev det istället fjärde :)

Annars har dagen varit riktigt rolig. Vi började med öppna förskolan och frukost. Sen kom Mia och hennes sambo med deras lilla gos (som inte är särskilt liten längre!). Efter skulle de till en loppis i närheten så vi valde att haka på dit. Sen även med till ett hamburgerställe. Sen skiljdes våra vägar när vi skulle åka och köpa blöjor. För att sen glömma att köpa blöjor så jag fick gå in ännu en gång haha. Så kan det gå :P

Det hände något riktigt roligt idag dock! På loppisen klagade Joakim över att byxorna gjorde ont, vilket lät oroande eftersom jag sytt byxorna dagen innan! Men jag felsökte och insåg att han knäppt upp ena tejpen på blöjan så den åkt ned i ena byxbenet (det var ett par rymliga harembyxor). Så vi letade upp ett hörn och rättade till det. Sen tänkte jag inte mer på det. Utanför hamburgerstället sedan ser jag hur det plötsligt droppar ur hans byxor. Då har samma sak hänt igen och han kissat! Det finns många sätt att reagera, vi valde att göra det med skratt. Blöjor hade vi med så det bytte vi på plats så han slapp sitta i blött i bilen. Sen fick jag springa in hemma och hämta byxor. Så det ordnade sig ju såklart.

Joakim börjar också gå en väg mot blöjfritt. Han säger till ibland när han är kissnödig och kissar då på toan. Det har inte skett med nummer två ännu, men det är ju inte ovanligt att det kommer senare. Det finns ju många barn som är torra, men som måste ha blöja att bajsa i. Men till sommaren om inte tidigare får vi köra ett race för att få honom blöjfri. Bara han lär sig signalerna ordentligt tror jag det ska gå bra. Önskar det kunde vara som med Charlie. Där gick det av sig själv, han sa till när han var kissnödig. Enda gångerna man behövde säga till var inför att man skulle åka någonstans. Men det löser sig ju alltid, det är få 15-åringar som behöver blöja! Joakim vill ju ha kalsonger så han har ju motivationen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats