Värmlandsmamman

Hur många vagnar kräver två barn?

I den här familjen har vi tre barn, varav två åker vagn fortfarande. Men den stora frågan är ändå, hur många vagnar behöver två barn? Vi har FEM vagnar. Det känns som några för många. Samtidigt som vi behöver fler…

Vi har först och främst syskonvagnen. En Phil and Teds. Den används väldigt mycket. Mest faktiskt. Även om jag börjar ogilla den ganska mycket. Skulle hellre vilja ha en ståbräda till Joakim, men samtidigt så kan han ju ibland fortfarande somna.

Sen har vi en duovagn. Det är en Babytravel Milano. En lågbudgetvagn som ändå mött våra behov väldigt bra. För att vara billig är den ändå lätt och rolig att köra. Jag har saknat den nu när vi inte använt den så mycket. Den är bra på många sätt. Skulle nog hellre ha den och en ståbräda än syskonvagnen.

Vi har också en paraplysulky. Den ligger ständigt i bilen för att ha till ett av barnen. Den är inte världsbäst och det finns ingen körglädje i den alls! Den suger på många sätt, men den är ändå bra att ha. Vi behöver en till för att ha en till varje barn. vid de tillfällena är vi oftast två och de tar betydligt mindre plats än syskonvagnen. Det är inte så roligt för Mikael att sitta i syskonvagnen heller för den delen.

Den näst sista vagnen är en babyjogger city mini. Den är också smidig med mycket körglädje i. Den har dock inte använts så mycket nu även om det är en otroligt bra sulky. Den tar inte enormt med plats och den går att fälla nästan hela ryggen på. Den är en bra första sulky när barnet fortfarande sover mycket. Just nu vore den bra som syskonvariant dock :P Men lagom till att vi har råd med det behöver Joakim ingen vagn ;)

Den sista är en Brio sitty. Ingen körglädje. Går inte att höja styret på och det är punka i alla däcken. Den ska inte sparas, men har inte kommit mig för att slänga ut den. Eller ja, vi ska inte slänga ut den, vi ska väl ge den till solareturen eller nått så får de se om den går att sälja billigt. Den köptes enbart för att jag inte hade någon bra vagn när Charlie var 2½ år och det var djup snö ;) I det vädret funkar inte Babyjogger City mini!

Men fem vagnar till två barn. Med sammanlagt sex sittplatser. Det behövs verkligen inte. Det borde räcka med paraplysulkyn och duovagnen (den är liksom lika smidig som en sulky i körkänsla). Eventuellt spara babyjoggern för att ha i bilen också så slipper vi köpa en paraplysulky. Skrev mest det här inlägget för att rationalisera i mitt eget huvud. Men, hur många vagnar har ni och till hur många barn? Ligger jag i lä? ;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats