Värmlandsmamman

Livet rullar på

Det här är första veckan jag går på schema, så inte nog med att jag vet i förväg hur jag ska jobba, jag har också kollegor. Arbetskamrater. På den avdelningen jag är så är vi två personer oftast, fast den ena hjälper till på en annan avdelning också vid behov. Det är något speciellt att ha kollegor. Jag har inte haft det på evigheter ju. Föräldraledig är ju ett ganska ensamt jobb.

För några nätter sedan satt vi klockan 03 på natten och diskuterade hur vi överlevde som ensamstående föräldrar. I natt diskuterade vi hundar. På alla möjliga sätt faktiskt. Min kollega gjorde mig bara mer sugen på att skaffa en hund. Just precis nu, även om det är himla dumt. Det får vänta ett tag i alla fall.

Inatt ska jag jobba igen, men jag tror jag är på den ensamma avdelningen inatt. Det blir lite mer hundgoogling då ;) Eller fortsätta med mitt broderi!

På tal om hundar så vill jag bara åka och köpa en precis just nu. Som tur är kan man inte göra det. För det är ganska dumt att göra det precis just nu. Jag minns inte om jag redan nämnt detta, men om två månader så flyttar vi. Inte så smart att skaffa hund innan dess precis. Dessutom kommer ju flytten kosta pengar så det är bra om vi har alla slantar till det. Vi flyttar i alla fall från en trång trea till en rymlig femma där vi lär behöva karta och kompass!

Men i framtiden blir det en hund, så är det bara. Alla tjatar om att det är ett jäkla pass. Och ja, det är det. Men man får lösa det så gott det går. Jag minns alla våra Sverigesemestrar med pappa som vi släpade med hunden på. Min mamma passar gärna snälla hundar. Mina syskon kan säkert också hjälpa till. Pappa kanske på sommarhalvåret.

Det största problemet är ju precis när man ska skaffa hunden. Då ska man ju helst inte lämna den ensam hemma längre stunden och man ska ensamhetsträna den. Det kan ju bli problematiskt när ingen av oss har någon semester att söka. Men jag tänker att det går att lösa ändå. Som timvikarie så lägger jag mig tillgänglig när jag kan tänka mig att jobba. Så då till en början får jag lägga mig tillgänglig nätter och helger. Då är det alltid någon hemma! Sen när valpen klarar av det får man kanske börja med att ha en ”dogwalker” eller dagmatte. Sen tänkte jag också försöka skola in mig på ytterligare ett ställe som kommer vara närmre den nya bostaden. Cyklar jag borde jag hinna hem på en snabbkiss på lunchen.

Det tog ett tag, men nu tror jag att jag har en lösning!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats