Värmlandsmamman

Godisgömma

Malaco har börjat sälja godisgömmor. Så du kan gömma godis i klockan, i en fejk-bok eller en jordglob t. ex. Riktigt fiffigt kan jag tänka. Jag vill ha en, helst jordgloben faktiskt! Den är fin både med eller utan godis tänker jag.

Då slår det mig. Sen jag fick barn har man börjat äta godis i smyg. Man äter på kvällarna när de inte är med. Vi bryr oss så mycket om barnen att vi tvingar dem att bara äta godis på helgen, men oss själva skiter vi i. Men det var inte riktigt det som slog mig mest.

När jag gick på universitetet pratade vi om det här med godis. En person förklarade att hen inte fick godis innan fem års ålder, för hen hade ett lillasyskon som föräldrarna inte ville introducera godis för förtidigt. Då nämnde jag att jag smyger med godis och äter på kvällen när Charlie somnat. Personen, som inte hade barn då, tittar på mig och säger direkt: ”Så skulle jag aldrig kunna göra!”. Min uppfattning är ändå att vi är många föräldrar som äter godis oftare än barnen? Som smyger med det.

Jag känner mig inte elak för det. Jag vill ge mina barn bra vanor. Visst självklart, det bästa vore ju om jag också kunde ha bra vanor. Men bara för att jag har dåliga vanor ska det väl inte gå ut över barnen? Jag vet att jag äter på tok för mycket godis och det är något jag ämnar att sluta med. Men jag vill ändå ha en godisgömma ;)

Hur gör ni? Smygäter ni godis eller kan ni hålla er till bara lördagsgodis?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats