Värmlandsmamman

Kulturknatta 2015

Här i Karlstad har vi varje år ”Kulturnatten” med allt från dans, teater, graffiti och liknande. Det är väl mest ungdomar som orkar med hela, men även äldre än så såklart. Men alla de små som går och lägger sig vid 19-20 tiden orkar ju såklart inte. Därför har de något som heter ”Kulturknatta” som är för barn från tre år.

Men dagen började långt tidigare än så. Vi började med en tripp till Öppna förskolan. Mest för frukostens skull kan jag säga ;) Joakim och Mikael lekte dock på som vanligt. Mikael vill ju mest kolla runt och Joakim vill leka med ena pedagogen. Just fredagar kommer det ofta väldigt många. Inte konstigt. Har man barnen på förskolan 15 timmar i veckan är man ofta ledig på fredagarna. Och jobbar man inte heltid så är det ju ofta fredagen man väljer bort och liknande. Men ja. Otroligt mycket folk kan det bli, och så var det även idag. Ett tag övervägde jag att bara åka hem.

Träffade Maria (Momentsbymary.se) som tipsade om att Coop Forum nu sålde sina ullunderställ till perfekta priser. Så direkt efter åkte vi till Coop Forum för att köpa sådana. Vi köpte bara till Mikael, då det var bodysar. Jag kommer dock aldrig göra om det med Jimmie… Jag stod och svor över de konstiga storlekarna (istället för dubbelstorlek 74/80 var det 68/74) och han tyckte jag kunde ta de bredvid för de såg likadana ut men med rätt storlekar. Det var vanliga joggingbyxor han menade… Joakim passade på att smaka på alla provsmakningar som fanns i hela affären. Så han fick både messmörsmacka, knäckebrödsmacka och färsk pasta med parmesan.

I bilen på vägen hem kommer jag på den ultimata idén att åka på Kulturknatta med de stora barnen. Så vi åkte hem för att ge Joakim lite snabb lunch så vi kunde ta bussen. Tog bussen till Charlies skola och sen ännu en buss till stan. Charlie var ju självklart hungrig så vi fick börja med att äta. Charlie valde så det blev Spicy Hot. Jag tog kycklingspett och barnen fick dela på Friterad Kyckling.

Sedan fortsatte vi mot biblioteket där vi började med att kolla lite på clowner. Sen gjorde Charlie en animerad film genom att han sydde ett litet monster som sen fick röra sig på en svart matta som de tog kort på. Joakim var inte road så efter det fick vi gå och måla lite! Vi avslutade med att gå in i Bokbussen och kika.

Min telefon säger att jag gått runt 5000 steg idag. Den brukar ha fel så jag tror jag gått mer än så. Dessutom är min foglossning värre än den varit på länge. För andra går den ju över ganska fort efter förlossningen, men för mig gör den ju inte det. Har haft problem med den ordentligt i flera dagar tyvärr. Och det går inte att bara lägga sig ned och vila. Hur ska man lyckas med det när man har tre barn?

Nu ligger tre barn till sängs, Charlie har väl inte somnat ännu, men han gick fint och la sig i alla fall :P Jag blev riktigt imponerad över Charlie idag. Det är ofta något gnäll eller liknande, men inte idag. Det var lite om att han var hungrig, men vem tusan gnäller inte när man är hungrig? Men sen var det inget alls. Inte ens ett ”MAMMA, JAG MÅSTE PÅ TOA!!!!” utan ett ”Mamma, finns det en toalett här?”. Så en helt perfekt dag med andra ord. Det enda operfekta är ju att jag inte haft någon vakentid med Mikael sen kl 13. Men det tar vi igen någon annan dag :)

(Och här skulle det varit en jävla bild, men jag slänger ut allt vad elektronik heter snart för all jäkla skit krånglar bara. Ursäkta språket!)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats