Värmlandsmamman

Planerar inköp av bärdon!

Att bära barn är ju lite av min hobby! Vi har för tillfället:

  • En kortare vävd långsjal (går inte att göra alla knyt med)
  • En ringsjal (för korta stunder, snedbelastar)
  • En mei tai (kan användas en hel dag om man så vill!)
  • En Ergobaby bärsele (som tyvärr inte passar bra på maken)
  • En tula toddler (används till Joakim. På tok för stor till Mikael)

Nu ska man förstå en sak. Det räcker sällan med EN sjal. Eller EN sele. På samma sätt som du har fler byxor än du skulle klara dig på. Jag menar, om du tvättade dina byxor varje gång de var skitiga skulle du klara dig på två par. Men du väljer att ha flera par för att de ska passa vid olika tillfällen. Du har vissa för att mysa i soffan, vissa för att ha till jobbet, vissa för att matcha vissa tröjor etc. Du har fler byxor än du behöver. Ingen kollar snett på dig för det. Men så fort du har fler bärdon än vad du skulle klara dig med så kollar folk snett. Vilket är synd.

Nu är det som såhär att de bärdonen vi har faktiskt inte räcker. Jag behöver en långsjal för att kunna göra lite fler knyt. Som det är nu kan jag göra 2 knyt med den sjalen jag har, och det ena av dem krånglar för mig ibland och det andra är inte så avlastande som jag önskar. Alltså behöver jag en längre sjal. Dessutom så vill Jimmie inte hålla på och knyta sjalar. Han vill ha en sele. Och den selen vi har passar inte honom då han är lite för bred för den. Så därför behöver vi en ny sele också.

Så, jag har suttit länge och funderat. Nu har jag kommit fram till vad vi vill ha. Det första är en Tula Baby Slow Ride. Det är alltså en bärsele. Samma märke som toddlerselen vi har till Joakim, fast mindre. Tula passar både mig och Jimmie. Plus att den är himla snygg. Finns i många mönster att välja på. Så många att det har tagit tid att välja. Men nu så har jag valt, med lite hjälp av Jimmie. En Slow Ride blir det.

20150727-24_large

Visst är den fin?!

Sen behöver jag som sagt en sjal också. Och där har jag också hittat en fin. Där har jag bara gått på utseende, för det är vad man ska göra med sjalar egentligen. En fin sjal kommer du använda mer än en ful sjal. Och jag har hittat en som faller mig i smaken ordentligt. Med sjalar behöver jag inte bry mig om att Jimmie ska gilla dem också, för han orkar inte med sjalar och jag vägrar att knyta på honom (det är jobbigt nog att knyta på mig själv!). Nämligen en Firespiral Sherbet Cirrus Curves Of Pursuit! Så himla fin!

scop6

Baksidan är sen i motsatta färger på baksidan, så man får ju typ två sjalar i en ;)

Såå, det är vad jag hoppas på att kunna köpa den här månaden! :D

DSC_0045

En dålig bild på mina selar och mei tai. Underst är Tula Toddler, mellersta är mei taien och den översta är vår ergobaby.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats