Värmlandsmamman

Leos lekland Karlstad

Idag har Charlie varit på kalas på Leos lekland. Det öppnade igår och jag trodde det skulle vara otroligt mycket folk där idag. Det är ju ändå löningshelg. Men det var i princip bara i hallen där man hängde kläderna som det var fullt. Inne på leklandet fanns det gott om ledigt utrymme och minimala köer. Charlie ville att jag skulle vara med på kalaset så då fick jag vara det.

Upplägget på Leos lekland är att man börjar med själva kalaset i rummet man valt. Just idag var det Discorummet kalaset var i. Vilket rum det ska vara väljer kalasbarnet själv. Det bjöds på popcorn, saft och glass. När alla ätit upp var det paketöppnande. Efter det var det fri lek i leklandet. Vid ett visst klockslag är det uppsamling, men man kan stanna kvar längre och leka om man vill det.

Jag tycker det upplägget är väldigt bra, då slipper leken avbrytas för kalasdelen. Det snålades heller inte på saften och glassen. På Nöjesfabrikens lekland får man bara EN festis och bara ett visst antal av vad man valt att bjuda på. Här fylldes saftkannan på när den tog slut och glassen var nog mycket att ha mättat tio ungar till!

Själva leklandet var väldigt fint och genomtänkt. Det fanns möjlighet för både stora och små att leka. Det enda jag hörde saknades var en riktigt stor ruschkana. Men det fanns många olika ruschkanor i olika storlekar och guppighet.

Om man ska jämföra för vår del så kan man dra det ekonomiska:

Inträde för barn över två år är 140 kr, på Nöjes är det 120 kr. Men, ska vi ta oss till Nöjes får vi ta bilen samt betala parkering. Hit kan vi gå, och skulle vi ta bilen så är det fri parkering. Så det blir ändå billigare. Dessutom har de ett reducerat pris för barn som fyllt ett men inte två. Barn under ett år går in gratis. Kalas är dyrare på Leos Lekland än på Nöjes, men då får man ju som sagt leka fritt resten av dagen om man vill. Dessutom är det mer fika. Dock är mat ett tillval på kalas, medan på Nöjes bjuds det alltid på mat.

Nöjesfabriken har inte haft några konkurrenter innan och har därför kommit undan med mycket. Men nu får de nog göra en total uppfräschning. Leos lekland är mycket bättre, det tycker Charlie också. Cafédelen är större och det finns många soffor och fåtöljer att sitta i runt leklandet.

Så Leos lekland kommer vi besöka många gånger till!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats