Värmlandsmamman

Roligt med skillnader

När Charlie var liten överöstes han med gosedjur. Jag skojar inte, han har nog så man fyller en sopsäck. Det dröjde till han var fyra innan han överhuvudtaget tittade åt de där gosedjuren. Han har några som är speciella. T. ex svartvit kanin som han snodde från min säck i källaren när vi var ned där för 1½ år sedan. Om inte ännu längre sedan. Sen en morot från Ikea som han tjatade till sig för ett halvår sedan. eller om det är mer ;) Min tidsuppfattning är inte den bästa. Moroten kan han knappt sova utan.

Joakim har också fått en hel del gosedjur, men inte i närheten av så många Charlie fick. Vi lärde oss att det var bäst att skynda långsamt ;) Vi har köpt två gosedjur, resten har han fått i present av andra. Men Joakim däremot tycker det är superkul med gosedjur. Han kan leka med dem och har en hare (också från Ikea :P ) som han sover med. Joakim gillar även dockor. Förra veckan på öppna förskolan satt han på en barnstol vid ett dockhus med en stor docka på stolen bredvid. Han satt och ”förklarade” för dockan vad han gjorde osv. Hemma idag har han suttit och gosat med en docka.

Det är stora skillnader på Joakim och Charlie, och det är riktigt spännande att lära sig än en gång. Charlie var lugn och klättrade inte överallt. Lite försiktig med allt han tog sig för. Jag brukar beskriva Charlie som en person som länge sitter och funderar på hur man ska göra något och sen kan det direkt han försöker. Skulle Charlie stöta på ett problem så stannar han ofta, tänker över vad han ska göra osv, innan han försöker igen. Joakim istället kastar sig ut på öppet vatten. Det spelar ingen roll hur ofta han ramlar eller slår sig så fortsätter han. Jag kan säga att jag tyckte det var enklare med Charlie ;) Även om allt har sin tjusning.

Nu saknar jag mest min stora plutt som är hemma hos sin pappa nu. Först var han här i fem veckor och sen blir det fem veckor hos sin pappa. Det har gått lite mer än två veckor så det är lång tid kvar. Men jag tror det gör honom gott att han får sammanhängande tid på bägge ställena. Och jag är 100% säker på att han har skitkul, så då är det lite enklare ;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats