Värmlandsmamman

Familjen Annorlunda

Igår började vi prata om familjen Annorlunda, och syrrans pöjk A visste ju såklart allt om familjerna. Vilka som skiljt sig och vilka som väntade barn osv, jag tror syrran skvallrar lite med honom ;) Därför googlade jag. Och hamnade i en flashback-tråd. Vilka hatiska människor som kan finnas där ibland. Det var t. ex synd om ungarna som inte får tillräckligt med tid. Det var framförallt synd om de äldre barnen som ”tvingades” ta hand om sina syskon. Än värre var att de äldre syskonen lärde sig vara pedagogiska med barnen! Det senaste tycker jag låter som något positivt, men det är väl bara jag.

Mammorna hade dessutom någon störning som gjorde att de var tvugna att skaffa barn hela tiden för de var beroende av det osv. Eller så drömmer de om en stor familj? Det finns inget som är så positivt som syskon! Det borde alla barn ha! Har man många syskon kan man ju leka väldigt mycket och om man nu bråkat med brorsan kan man leka med syrran istället osv.

Jag är barn nummer 4 av 6. Det är inte många barn egentligen, men ja, många lyfter ju ändå på ögonbrynen. Nu hade förvisso mamma aldrig alla barnen hemmaboende vid samma tillfälle, men ändå. Som mest har vi varit fyra hemmaboende barn, även om min storasyster vid det tillfället inte var ett barn utan mer en ung vuxen som klarade sig själv. Det var nemas problemas kan jag lugnt säga. Det enda jag kan sakna var att jag hade inget syskon i min ålder. Det skiljde åtta år mellan mig och min storebror som var närmast mig i ålder uppåt och sju år mellan mig och min lillebror som är närmast nedåt. Alltså inte så många att leka med. Fast min storebror och storasyster var snälla och lät mig ofta vara med. Oftare än de skulle behövt. Jag var inte lika snäll mot min lillebror.

Syskon är en bra grej. Skitbra grej faktiskt. Och det är nog bra att få täta barn så de inte vänjer sig med att vara ensamma. Charlie kan ha svårt att ta att man ibland måste vänta för att man behöver byta en blöja osv. Hade han bara varit två år när han fick en lillebror skulle det nog varit lättare. Plus att så fort det första året var över så kan de leka mer tillsammans. Joakim är inte så duktig med lego, pärlor och tuschpennor som t. ex Charlie är. Men Charlie är otroligt intresserad av att leka med sin lillebror ändå och sitter ofta och leker med hans leksaker, även om det inte alltid är på Joakims villkor. Dela med sig kan vara svårt även för en femåring, och det är skitjobbigt för en ettåring ;) Men jag tänker att de lär sig.

Ja, familjen Annorlunda åker inte till Spanien på semester. Det gjorde inte vi heller. Vi åkte till Danmark och Tyskland. Det funkar väldigt bra det med kan jag säga. Man måste inte flyga, bo på ett lyxigt hotell med all inclusive. Man kan också ta tåget till Göteborg för att bo på ett halvbra vandrarhem och ta en dagstur till Danmark bara för att åka båt och busa med Nicke Nyfiken. Charlie pratar fortfarande om det och det är över två år sedan. Förra sommaren var han till Stockholm med sin pappa. Han pratar fortfarande om tåget på Junibacken han åkte. Det krävs liksom inte mer, så länge det finns kärlek. Kärlek är viktigare än vilket hotell man bor på. Och är det något det finns i de olika familjerna så är det kärlek. I alla fall till barnen, i paren vette tusan då alla verkar separera ;)

Vi bor i Sverige. Vi behöver inte spara pengar till barnens universitetsstudier. Det räcker att ge dem en matkasse då och då. Eller låta dem bo kvar hemma. Man måste inte betala barnens körkort egentligen. En sommars sommarjobb när man är 18 ger tillräckligt med pengar. Vi väl ändå att barnen ska bli självständiga? (Även om jag kommer hjälpa till att betala barnens körkort, men då har jag heller inte 11 barn).

När jag ser på Familjen Annorlunda blir jag imponerad. Hur nattar man 12 barn? Jag tycker det är jobbigt med två. Hur många maskiner tvätt blir det inte i veckan? Samtidigt ser man glädje i barnens ögon. De har alltid någon att se upp till, någon att leka med och någon att reta lite. Men blir jag sugen på 12 barn? Åh gud nej. Jag är imponerad av min mamma som klarade sex stycken. Inte ens så många är jag sugen på att ha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats