Värmlandsmamman

Väl spenderade pengar

Vi köpte för några månader sedan en bok. Nu är böcker inget ovanligt hemma hos oss, men den här var lite speciell. Det var nämligen ”Kaninen som så gärna ville somna – en annorlunda godnattsaga” skriven av Carl-Johan Forssén Ehrlin. Det är många som tycker och tänker en hel del om den boken. Men den har fungerat otroligt bra här hos oss. Charlie var redan van vid den för hans bonusmamma har läst den för honom. Charlie älskar boken och kan gå och lägga sig TIDIGARE om man erbjuder att läsa boken.

Jag älskar boken och känner att det är väl spenderade pengar med tanke på hur mycket den hjälpt oss. Efter några veckor insåg vi dock att det är rätt tråkigt att läsa samma bok i flera veckor. Så vi köpte ljudboken också. Så vi varierar mellan att läsa och att ha ljudboken. T. ex när jag har varit borta på dagen och jobbat så har jag läst istället. Men min hosta har gjort det jobbigt att läsa så då har det fått blivit ljudboken. Just nu vill Joakim mest att man läser den så då får man göra det.

Idag satt han i vardagsrummet och bråkade om allt i princip. Tillslut förklarade jag att det var dags att sova. Joakim tyckte att jag hade fel. Jag la mig bredvid och pratade lite med honom. Förklarade att jag också varit liten och inte tyckt samma som mamma osv. När han lugnat ned sig så började jag läsa boken. Två sidor senare sov han. Det är viktigt att barnen aldrig ska behöva skrika sig själva till sömns etc. Den här boken har verkligen hjälpt oss massor. Hoppas den ska fungera för Mikael senare också.

Har man problem med nattningar kan man ju alltid testa att låna den från biblioteket för att se om det funkar för er.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats