Värmlandsmamman

Vår kärlekshistoria

Det slog mig att jag kanske inte delat med mig av hur familjen Karlssons historia började? Har jag redan gjort det och ni läst så är det väl bara att scrolla vidare gissar jag.

Jag tror vår historia ser lite annorlunda ut än den vanliga. Vad som nu är vanligt vet jag inte riktigt. Men alla andra verkar ju träffas och bli kära. Dejta ett tag innan man flyttar ihop. De förlovar sig och sedan gifter de sig. SEN skaffar de barn. Vill man läsa en sådan historia får man leta sig någon annanstans. För en sådan kan jag inte bjuda på alls faktiskt.

Det började med att jag blev medlem i Piratpartiet och Ung Pirat (idag är jag inte med i något av det). Samma dag som jag blev medlem satt Jimmie på ett tåg från Sölvesborg till Uppsala. Han satt och letade efter nya medlemmar som han skulle skicka ett mejl till om att ansöka till en utbildning. Då hittade han bland annat mig. Han skickade ut dessa mejl och jag ansökte. Utbildningen innebar en helg i Uppsala där man skulle få lära sig mer om Ung Pirat samt ett besök till EU-parlamentet i Bryssel. Jag blev utvald att följa med och åkte dit.

På tågstationen möts våra vägar för första gången. Ett okänt nummer ringer och frågar var jag är. Det är Jimmie. Som jag senare möter tillsammans med ett gäng andra ungdomar. Jag var en av de äldre kan man säga. En timme eller så senare är vi på ett Max i Uppsala. Jimmie som då sitter i förbundsstyrelsen pratar om att han tycker de på mötena borde äta mer husmanskost och mindre hamburgare. Han sticker sedan för att äta med just förbundsstyrelsen. Han kommer dock tillbaka för att de skulle äta på Salladsbaren. Jag säger då retsamt att han ville ha mindre skräpmat. Det var vårt första samtal.

Dagen fortsätter. Jimmie är på möte med förbundsstyrelsen så han syns inte till. På kvällen, efter att vi ätit mat tillsammans alla deltagare är vi på Ung Pirats kansli i Uppsala. Jag och Jimmie hamnar vid samma spel och när jag kuggar en historiefråga säger han retsamt att han inte vill att jag ska vara historielärare åt hans barn i alla fall.

Där slutar våra vägar mötas just den helgen. På söndagen åker Jimmie tillbaka till Sölvesborg, på måndagen åker jag till Bryssel. Under den här helgen hade Jimmie lagt till mig (och många andra deltagare) på Facebook och en skypekanal för oss deltagare hade startats där även Jimmie var med. Nästan en vecka går. På fredagen sitter jag och Charlie på ett vandrarhem i Göteborg. Charlie somnar redan klockan sju och jag har flera timmar att slå ihjäl innan jag kan somna. Vi är flera som skriver i skypekanalen. Bland annat Jimmie. Tillslut leder det till att vi pratar privat långt in på natten.

På lördagen var jag och Charlie iväg, vi skulle åka färja fram och tillbaka till Danmark. Vi åkte enbart för att det var barndag på båten, vi gick alltså aldrig i land. Jag kan inte släppa Jimmie ur hjärnan, men jag håller mig upptagen med Charlie. Vi leker och busar. Handlar i taxfreen. Äter. Ja, allt det där man ska göra när man åker färja. Sen är vi tillbaka på vandrarhemmet och Charlie sover. Äntligen får jag skriva med Jimmie igen. Vi skriver och skriver. Långt in på natten än en gång. Dagen efter går jag på stan med Charlie, men så fort jag har tid så skriver jag en rad eller två till Jimmie på facebook. Hela tågresan hem medan Charlie varvar ned med en film på datorn.

Så fortsatte det i en månad ungefär. När Charlie sov eller inte var hemma skrev jag med Jimmie. Vi övergick till att prata i telefon och prata med headset via skype. Skickade sms. Jag skulle förklara det som dejtande. Vi dejtade över internet. Vi pratade om vad vi ville med våra liv, och i hemlighet planerade jag hur vi skulle kunna få våra planer att funka tillsammans.

Den 25:e maj 2012 satt jag på tåget ned till Sölvesborg. Snarare var det fyra olika tåg, för det är en himla massa byten om man ska till Sölvesborg. En timme försenad kom jag fram. Vid stationen väntade Jimmie och där delade vi vår första puss. En mysig helg fortsatte sedan. Fredagen spenderade vi hemma hos Jimmie, vi åt bland annat pizza. Dagen efter var det en utbildning med Ung Pirat, kvällen spenderade vi framför TV’n där vi hejade fram Loreen som vinnare i Eurovision song contest. Söndagen visade Jimmie upp lite av Sölvesborg. På riktigt Jimmie-vis gjordes allt detta från bilen såklart. Han avslutade det hela med att presentera mig för sina föräldrar. Det är inte alla som gör det innan förhållandet är officiellt på facebook, men sånt gör han.

Måndagen åkte jag hem. Vi sågs inte fören helgen innan midsommar då vi var på Dream Hack för Ung Pirats räkning där vi värvade medlemmar. Veckan efter, på torsdagen börjar jag fundera på om min mens inte är väldigt sen. Jag har ganska dålig koll på sånt där, men jag kunde verkligen inte minnas sist jag hade den. På fredagen, midsommarafton tog jag ett test. Nog var det positivt alltid. På den där helgen i Sölvesborg hade vi skapat ett liv, helt oplanerat.

Direkt började vi planera när Jimmie skulle flytta upp, och det bestämdes att han skulle göra det i november. Tiden till dess försökte vi spendera tillsammans så gott vi kunde. Jag åkte ned till honom och han åkte upp till mig. Han spenderade över en vecka här hos mig under sin semester trots att jag jobbade stor del av tiden. I och med att jag blev sjukskriven och att Charlie började vara hos sin pappa varannan vecka kunde jag åka ned lite mer än vad han kunde åka upp. I oktober (fråga mig inte om exakt datum) förlovade vi oss, då hade vi redan innan det planerat in ett datum för vigsel. Vi visste att det var rätt och allt blir enklare när man får barn och är gift. Den 24 november, samma dag Jimmies flyttlass gick så vigdes vi i Sölvesborgs stadshus. Vi gifte oss alltså innan vi ens bodde ihop.

När vi firade ett år som par var Joakim redan flera månader gammal. Jag ska säga sanningen. Det är inte det lättaste att bli gravid i ”lära känna varandra”-fasen. Men vi klarade det. Och nog tusan gjorde vi rätt.

10517689_10152861144797065_2314677364317187222_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats