Värmlandsmamman

Barnmässan 2016

Fantastiska Karro tyckte vi skulle köa i morse för att gå in på barnmässan. Det går egentligen emot allt jag tror på, men för Fantastiska Karro är det viktigt med goodiebags. Hon gör i princip allt för att få tag på en ;) Så vi köade. Jag räknade fel på hur lång tid det skulle ta att få ordning på barnen på morgonen så jag var där redan 08:45. Resultatet blev att jag var tvåa i kön. Med tanke på att det var de 100 första som skulle få goodiebag kände jag mig hyffsat säker. Karro kom en kvart senare.

Jag var riktigt imponerad av Joakim. Jag hade med ”mutor” i form av chokladägg, Tom och Jerrykex, festis och klämmisar. Trots att vi köade i en timme och en kvart så var det enbart vid två tillfällen han tyckte att vi skulle gå in, och då var det inte ens svårt att förklara för honom att vi stod i kö osv.

Vi kom in och självklart fick vi en goodiebag! Sen tog vi ett varv i lokalerna och kikade lite. Jag tyckte det bästa var Ekostigen, Ekoleko och Rädda Barnen. Vi köper alltid lotter hos Rädda Barnen och vinner också varje år. Så även i år. En jättefin hemsydd sjöhäst. Joakims favorit var nog barnens hinderbana samt Hatten Förlag. Hatten förlag, som är de som ger ut Babblarna, var nog en av de mest besökta montrarna. Nästan alla barn älskar ju Babblarna, så även mina barn. Så där köpte vi en Bibbi till Joakim. Jag trodde Diddi var hans favorit, men han skulle verkligen ha just Bibbi. Så då fick han det.

165-bi

Hos Ekoleko, som är en webshop jag ofta funderat på att beställa ifrån, köpte vi två bondgårdsdjur i naturgummi. Jag har även funderat på trädjur, men jag ogillar tanken på att barnen ska tugga på trä. Jag vet inte varför, men sån är jag. Naturgummidjur har jag funderat på att köpa några ganska länge så jag passade på nu. Joakim valde ett lamm och Mikael en gris. Det enda jag saknade var att det bara var ett fåtal djur med, men det är ju förståeligt. Det finns inte hur mycket plats som helst i en monter. Självklart får man ju välja ut de man tror säljer bäst. Men nu kan jag ju se hur dessa överlever hemma hos oss och sen köpa fler om de funkar :) Fördelen är ju att djuren är väldigt mjuka, för invändigt är de stoppade med vadd. Så om de ligger på golvet och du råkar trampa på dem behöver du inte riskera att lägga en femma i svärburken ;) Passade på att köpa Humble Brush också, det är en miljövänlig tandborste och företaget skänker också en tandborste för varje de säljer. Kom dock på att jag kommer få köpa fler, för jag köpte bara en till mig och till ETT barn. När jag har tre :P Haha. Det är inte lätt att vara trött.

11030436563-origpic-51fb06

I övrigt så köpte vi även en jumpsuit från Maxomorra. Mest för att den var väldigt fin och jag gillar jumpsuits! Där fick man även fina påsar med godis. Det var något speciellt med godiset, om det var ekologiskt kanske? Det uppskattade Joakim i alla fall som haft en liten mealtdown och behövde ta igen sig i vagnen.

Men som vanligt med barn kan man bli tvungen att ge upp med en gång. Så när Joakim för tredje gången inte gick att ”vända” till glad så kände jag att det var nog. Jag gick till Karro och förklarade att vi skulle gå, sen gick vi helt enkelt. Eller nej. Det var inte helt enkelt. Mikael satt i Joakims sits på vagnen, det funkar inte. Dels är Joakim lite för stor för den lilla sitsen och dels är Mikaels åkpåse i den lilla sitsen och den behöver han. Kortfattat gick det till såhär:

  1. Klä på Joakim tröjan.
  2. Ta ur Mikael ur vagnen och springa efter Joakim som stuckit.
  3. Sätta Joakim i vagnen och hålla ett öga på Mikael som springer när man spänner fast Joakim.
  4. Hämta Mikael och tacka människorna som hindrat honom från att gå ut.

Vi överlevde ju helt klart. Men jag känner någonstans att jag behöver en paus. På en kvart eller så i alla fall. Tyvärr blir detta inlägg också rätt bildlöst. Dels funkar inte min mobilkamera och dels är det typ kolsvart nu så kan inte ta några bilder. Jag är ”taskig” och lånar några produktbilder, men hade ju helst delat med mig av mina egna såklart!

Det har varit en trevlig dag med trevligt sällskap helt klart!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats