Värmlandsmamman

Första promenaden

Jag måste komma i form. Hur jag ser ut bryr jag mig inte så mycket om, men att ha noll kondition är inte bra för någon. Så idag när Mikael vägrade sova när barnen var på förskolan så tyckte jag en promenad passade bra. Jag påbörjade den klockan 11, dvs 1 timme innan det är dags att hämta barnen. Mikael fick åka vagn idag och han sov efter fem minuter. Jag hade en halv plan på hur jag skulle gå, jag visste inte hur lång sträckan var eller hur lång tid det skulle ta, men samtidigt var jag tillräckligt nära ”hemma” för att kunna ta mig tillbaka snabbt om jag insåg att det tog längre tid än jag hade. Det blev lite blandad terräng med både skogsväg, grusväg och asfalterat. Jag fick se både hästar, får och vitsippor.

Jag testade appen RunKeeper och enligt den gick jag 4,77 km på 46 minuter. I snitt tog en km 9 minuter och 37 sekunder. Det kändes ändå helt okej. Målet blir att om en månad kunna gå stadsloppet på en mil. Visst förstår jag att andra har som mål att springa, men jag som inte sprungit på över tre år förstår ändå att det är på tok för kort tid för det. Dessutom vill jag inte pressa kroppen och fogarna allt för mycket. Det är ändå inte så länge sedan jag var gravid.

Det absolut bästa med promenaden var ändå att visst var den jobbig och jag fick dricka vatten då och då. Men jag behövde aldrig stanna för att vila. Så fem kilometer slet inte helt ut mig. Enligt appen gjorde jag också av med 300 kalorier, men det spelar mindre roll. Det som spelar roll är att få bättre flås. Att bli en friskare mamma till mina barn. Men skulle jag minska nån klädstorlek eller så skulle jag inte klaga.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats