Värmlandsmamman

Mariebergsskogen, en av Karlstads pärlor

Här i Karlstad finns Mariebergsskogen. Själva området tillhör kommunen efter att mannen som ägde det innan gav det till kommunen med hållhaken att det måste vara möjligt för boende i Karlstad att nyttja skogen. Det är en liten pärla. Inte så liten heller. Du kan vara där en hel dag och ändå inte ha tråkigt. Du kan vara där när det regnar, när det är soligt och när det är kallt. Det är en salig blandning av lekplatser, gamla byggnader och grönområden. Du kan titta på djur i olika former, grilla, leka eller gå på Naturum.

Vi var där idag för att det skulle ske en bärdonsträff. Det gjorde det också, det var riktigt trevligt att få nörda bärdon utan att tro att personen man pratar med tycker att man är udda. Både jag, Jimmie och de två små barnen åkte dit och njöt av det fina vädret. Vi började med att äta vår nyinköpta sallad innan Jimmie fick hålla koll på Joakim som helst av allt ville hoppa ned i en fontän. Jag istället pratade med andra ”sjalmammor”, nog fanns det sjalpappor också men de fick mest ta hand om barn.

Efter själva träffen gick vi upp till Lillskogen och tittade på djuren. Där finns både hästar, kor, kaniner, får, grisar och marsvin bland annat. Jag gillade mest att kika på kaninungarna och Jimmie tyckte bäst om att titta på lammen. Han pratade om att själv föda upp lamm i lägenheten, jag är dock ganska säker på att han skojade då han inte skulle tåla dem alls.

Mariebergsskogen är vår lilla pärla. Det är ett nöje för hela familjen och man bestämmer själv hur dyrt eller billigt det ska vara. Ta med en egen matsäck så kostar det inte mer än transportkostnad. Eller så kan man köpa mat där. Joakims favorit är att leka med vatten, tyvärr var det inte tillräckligt varmt för det idag. Charlies favorit är Naturum och linbanan på ena lekplatsen. Just linbanan kan jag ogilla för det är alltid kö där och det är inte alla barn som tror på kösystem om föräldrarna inte är närvarande. Men jag brukar se till att stå med där och ”pusha” Charlie till att få åka när det är hans tur. Det är tråkigt att det ska behövas dock.

DSCN1122

Vattnet var intressant!

DSCN1133

Fin miljö :)

DSCN1146

Äntligen fick Joakim leka var han ville istället för att följa efter storebror hela tiden. Det kostar på att ha två viljestarka barn ;)

DSCN1165

DSCN1170

DSCN1175

Små lamm :)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats