Värmlandsmamman

Recension RetroPi tygblöja

I samarbete med RetroPi har jag fått möjlighet att testa deras tygblöjor till mina barn. Ni som följt bloggen innan har läst att de redan innan är en favorit hos oss, men nu har de uppdaterat blöjan. Blöjan består av ett ytterlager av PUL, innanför det är det numer bambufrotté, och sen två flärpar med bambufrotté som emellan sig har ett extra uppsugande lager av microfiber. Det är den bästa kombon vi stött på hittills. Innan var tyget innanför PUL:en inte bambu, vilket gör att blöjan numer suger upp ytterligare lite bättre.

Naturmaterial brukar inte nå sin fulla kapacitet innan ett par tvättar, men jag gillar att leva farligt så vi började testa redan när vi bara tvättat en gång. Det gör man rätt i! Vi har inte haft ett enda läckage med RetroPi alls. Inte ens när maken haft hand om Mikael. Maken tänker oftast inte på att man behöver kolla blöjan lite extra när det är tyg på, så jag skulle kalla just denna blöjan ”pappasäker”. Vi har fortfarande inte tvättat blöjan tillräckligt många gånger för att den ska vara som bäst, så det kan bara bli bättre!

Det är inte bara för pappor den passar bra. Vi använder den när vi ska iväg, och när vi vet att Mikael kanske sover en längre stund. Detta är också en blöja som skulle passa bra för barnvakter eller förskolan att använda. Tyg måste inte vara komplicerat. Det är faktiskt väldigt lätt att sätta på blöjan. Jag brukar lägga rätt inläggen när jag tvättat blöjan, så det bara är att ta på den som en vanlig blöja vid byten. Sen är det bara att göra som med en vanlig blöja med den enda skillnaden att man inte lägger den lika högt upp på ryggen. Tygblöjor är lägre i ryggen, men eftersom det är resår så blir det inga läckage där. Vid flera tillfällen har jag bytt tygblöja på barn som bajsat och tänkt: ”Hade jag använt engångsblöjor nu hade jag nog fått byta kläder”.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Q1lGxehp8Mc[/youtube]

Fördelen med två inlägg är att de är lätta att lägga på plats. Ena inlägget är fäst vid ryggen och det andra i framkant. Har man som jag, pojkar, är det smidigt att man kan dubbelvika det främre inlägget för extra uppsugning fram. Men en av de största fördelarna är att det torkar fortare! Skulle det vara bara ett inlägg skulle det istället varit tjockare och tagit längre tid att torka. Det tar max 12 timmar för blöjan att torka såvida man inte hänger blöjorna för tätt.

DSCN1442

RetroPi är en all in one-blöja, alltså allt i ett. Den är färdig som den är. Du måste inte lägga till något, men om du vill använda den till natten eller liknande kan man lägga inlägg under flärparna. Den är dessutom One size vilket innebär att den passar de allra flesta under hela blöjperioden. Andra blöjor med liknande lösningar har tre olika inställningar, RetroPi har istället fyra inställningar i och med att det finns tre olika höjder på knapparna. Jag skulle inte tro att blöjan passar längre än andra blöjor, däremot passar den tidigare än andra blöjor. Blöjorna passar perfekt på både Joakim och Mikael. Det underlättar att det bara är att ta en blöja och om det behövs ändra knappinställningen. Med storleksanpassade blöjor får man ju istället vara noga att ta rätt blöja från början. Och sånt orkar jag inte riktigt med.

DSCN1445

Passformen är något som är väldigt positivt med RetroPi. Jag har en kompis som testat dem innan och hennes barn hade vid det tillfället väldigt knubbiga goa bebislår. Joakim hade spinkiga och smala lår. Ändå passade blöjorna lika bra till bägge barnen. Fortfarande fungerar den riktigt bra på Joakim (2 år gammal 13 kg) och även Mikael (3 månader 7 kg). Jag gillar dess nätta passform utan att ge avkall på uppsugning. Annars brukar man få välja, bra uppsugning blir klumpig blöja, nätt blöja blir dålig uppsugning. Men här får man båda delarna. En nätt blöja som lätt håller ett tre timmars sovpass. Eller nu ljuger jag. Efter ett tre timmars långt sovpass finns det fortfarande plats för mer! Det är kanske lätt att förstå varför vi älskar blöjan!

DSCN1430

Något som inte är lika viktigt som alla annat jag skrivit om, men som ÄR viktigt, är utseende. Jag gillar blöjans utseende. Jag gillar att de finns i många olika färger och kalla mig töntig, men jag tycker det är himla roligt att blöjorna istället för att heta ”röd” heter ”jordgubbe”. Charlie gillar det också, han brukar hämta en blöja och säga: ”Jag tog citron mamma!”. Det är som sagt kanske lite töntigt, men det där lilla extra gör mycket!

Sen kommer vi till det sista att säga om blöjan. Den är väldigt prisvärd. Ja, du kan hitta billigare blöjor. Jag har testat att köpa billiga blöjor på olika hemsidor. Det är ett väldigt lotteri. Vissa blöjor är toppen och andra är värdelösa. Då lägger jag hellre en liten peng extra och vet vad jag får. Dessutom är det ett svenskt företag vilket gör det lättare att få bra service.

Jag rekommenderar verkligen RetroPi, och den är framförallt en bra nybörjarblöja. Den är ett bra bevis på att tygblöjor behöver inte vara svårare än man gör det. Även om jag förälskat mig i vikblöjor och liknande så kommer jag ändå aldrig släppa dessa, för alla blöjor passar vid olika tillfällen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats