Värmlandsmamman

Underbar dag!

Jimmie fick ett presentkort på bio igår på skolan. Kruxet var att det gick ut idag. Det var 100 kr rabatt så vi tänkte att det vore ett bra tillfälle att gå med Charlie på Flygplan 2, som jag hört var bra och han gillar ju ettan. Så det köptes biljetter till mig och Charlie. Jag skäms för att säga det, men Charlie är fem år gammal och har flera gånger varit på bio, men aldrig med mig innan så det kändes lite ”pirrigt”. Hur skulle jag göra det till det där perfekta tillfället som det ska vara? Jag hoppas jag lyckades.

Vi åkte bussen in till stan och började med lite onyttig lunch på McDonalds. Alltså, här i Karlstad ligger filmstaden och McDonalds i samma hus så det är standard VARJE gång man åker på bio. Så är det bara. Då vi ätit upp var det en timme kvar innan filmen började och jag tänkte inte sitta därnere och vänta med en otålig femåring, man behöver inte göra sig mer bekymmer än man måste. Så vi gick till Åhlens. Där hittade Charlie nån ”skitsak” som jag kallar det för tio kronor som han gärna ville ha. Jag sa att vi också behövde köpa något till Joakim som ju faktiskt inte fick följa med. Då hittade vi tillslut jumbokritor vilket passar bra då Joakim börjat intressera sig för att måla. Problemet är bara att kön ringlar sig lång, klockan visar 40 minuter tillgodo, jag vet att vi kommer ha lite olika uppfattningar när det är dags att köpa godis, vi ska gå på toaletten osv så jag vågar inte chansa. Vi lägger tillbaka sakerna och jag lovar att vi ska köpa dem efter bion. Det går Charlie tillslut med på.

Vi går till filmstaden för att köpa snacks. Och ja, vi hade olika uppfattningar. Jag ville inte ha något alls medan Charlie ville göra som han gjorde med mormor. Det vill säga köpa en blockbustermeny med både popcorn, hot snacks och två drickor. Jag säger att han får välja. Nej, det går inte. Säger igen. Det går inte. ”Hotar” med att åka hem. Ser sedan godiset. Föreslår det som en vilseledande manöver. YES! Det funkade. Han plockade på sig godis i en skål och sen tog vi lite dricka innan vi betalade. Gick ned för trappen och gick på toa.

Vi sitter i salongen med en kvart till godo! Det var inte mycket att hurra för, då det tog en halvtimme efter utsatt tid innan filmen började då de hade krångel. Som kompensation fick vi en varsin gratisbiljett. Impad över Charlie som trots det satt och pratade, och inte alls tjatade eller liknande. Vi hann ju dessutom med ett extra toabesök så det behövdes inte under filmen ;)

Sen efter filmen åkte vi hem, Jimmie skulle fixa med bilen så efter att vi testat Joakims nya kritor så gick vi ut och lekte lite. En bra lördag helt enkelt. Nu sover Charlie, Joakim är lite orolig och Jimmie är också på bio med en klasskompis :P Imorgon är det kalas för barnens kusin (min systerdotter)!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats