Värmlandsmamman

Underbara trots

Charlie har en underbar trots måste jag säga. Det LÅSER sig. På riktigt. Det började med att ungarna fick bada. Sen skulle de ha kläder på sig. Joakim är lätt med det där. Man tar på honom kläder och så länge de inte kliar är han nöjd typ. Charlie går till sin garderob, letar, inser att det finns inga par byxor som han ”vill ha”. Jag väntade. Och väntade. För vi hade tid till det. I en och en halv timme satt han och vägrade ta på sig. Det hjälpte inte att förklara att man kan inte åka på kalas eller åka till pappa utan byxor. Jimmie går in och försöker ”medla” genom att distrahera honom. Funkar inte. Det slutar med att jag får tvinga på honom kläderna, tvinga på honom ytterkläder och tvinga ut honom i bilen.

Väl i bilen ska vi också till en affär för att köpa ett presentkort som behövs till present. Barnen och jag sitter kvar i bilen. Charlie är riktigt upprörd. Förklarar för honom att vi ska äta lunch (ja jag vet, snabbmat två dagar i rad är inte bra. Skjut mig då) på Max. Om han lugnar ned sig kan vi gå in, lugnar han inte ned sig får vi äta i bilen och då kan vi inte ha några drickor. Det går sådääääär. Som tur är har Jimmie krångel i affären så det tar tiiiiid. Jag får tillslut Charlie att lugna ned sig. Vi sitter och planerar vad vi ska äta osv. Jimmie kommer och vi åker till Max för att äta. Äter och åker mot kalaset (här vill jag ha lite beröm, trots att vi krånglade med det mesta så kom vi tio minuter för tidigt!).

Barnen somnar i bilen, INTE bra! När Charlie vaknar vill han inte ut ur bilen. Vill inte in. Vill inte gå från hallen. Vill inte att någon ska se hans kläder (nu ska vi alltså inse att det är FINA kläder, hela kläder och inget som någon skulle klaga på eller titta snett på!). Får tillslut in honom i huset. Hans mormor kommer och han börjar lugna sig. Fem minuter senare är det en helt annan unge som skrattar och leker. Flera timmars trots slutade DÄR.

För att sen börja när han kom hem till sin far. Han fick inte byta byxor men gjorde det ändå. Jaja. En riktig pärs och jag vill bara lägga mig i en grop. Trött som bara den! Men ja, efter en bra vecka så får man väl vara nöjd ändå.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats