Värmlandsmamman

Vi överlevde dag 1

Barnen vaknade så tidigt i morse. Jag vet inte ens riktigt när, vi är sådanadär jobbiga föräldrar som låter barnen se på TV när de vaknar ;) Men vid sjusnåret var de osams mer än de var sams, så då fick de gå tillbaka till sitt rum. Och där minsann satt de snällt och byggde duplo med varandra. Ja, Mikael får ju självklart inte gå upp själv. Jimmie åkte till skolan och vi slöade lite hemma innan vi åkte till Ikea. Det absolut smartaste med hela den grejen var att glömma skötväskan hemma.

På Ikea lekte barnen vid varannan lekstation ungefär. De lekte också en halvtimme vid lekplatsen på barnavdelningen och även en 20 minuter eller så vid matsalen. Mikael åt inte lika snabbt som dem så han behövde sitta kvar längre. Vi letade också gosedjur för att få en glass. De gråa håren kommer nog tidigare, för Joakim ville inte riktigt lyssna alls idag. Jag har nog aldrig sagt ”Joakim” så många gånger innan på samma dag. Droppen var när han på fyndavdelningen välte en vas. Då insåg han allvaret och satte sig snällt i vagnen. I tio minuter innan han glömde bort det. Barnen fick till sist sin mjukglass som vinst för att de letat upp alla gosedjur. Jimmie kom lagom till att vi var färdiga. Med skötväskan!

Efter Ikea åkte vi till Bergvik en snabb sväng innan vi åkte hem. Mikael var supertrött eftersom han inte fått en chans att sova. Det är ju nämligen så att han sover i sele. Och när jag varannan sekund måste säga till Joakim så kan han inte somna. Men väl hemma sov han så gott att jag fick väcka honom vid 16 för att han överhuvudtaget skulle kunna sova inatt!

Joakim fortsatte dock på ”jag lyssnar inte”humör. Charlie har skött sig exemplariskt hela dagen, ungefär som att de känner av det där. Bara ett barn åt gången krånglar. Vilket är skönt. Undrar om det är så oavsett hur många barn man har? Men ja. Det har varit himla jobbigt faktiskt.

Charlie har dock bjudit på många roliga kommentarer idag. På Ikea köpte jag deras ekologiska iste i två smaker. Dels en med björksmak och en med tallsmak. Lagom till att vi satt oss till bords säger Charlie: ”Men mamma, du glömde ju vanlig träsmak!”. Jag har fortfarande inte fått svar på vad som är ”vanlig” träsmak :P

Senare under dagen visade jag prov på multi-tasking. Jag la pussel med Joakim, uppmuntrade Charlie i hans pusselbyggande OCH motade bort Mikael med jämna mellanrum. Hur är man en ”bra” trebarnsmamma utan att vara orolig för magsår?

Så nu sitter jag i soffan. Alla barnen sover och maken sitter vid datorn. Godis äter jag minsann också! Bara fyra dagar lov kvar!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats