Värmlandsmamman

Vårt första lov!

Med skolbarn kommer något nytt. Nämligen LOV. Visst har vi haft sommarlov och liknande innan, men nu är det första gången vi har ett höstlov! Charlie har ju inget fritids så han är hemma såklart. Joakim fick också ledigt, lättare att hitta på saker på det sättet.

Så den här veckan ska vi till öppna förskolan. Det låter kanske inte så roligt, men för Charlie som en bra vecka får vara där 2 timmar blir det som rena rama semestern! Han vill hemskt gärna dit och det passar ju bra för hela familjen. På onsdagen ska det vara en teater och ett återbesök av en pedagog som gått i pension. Så även om det låter tråkigt och något som vi gör ”varje vecka” så är det med Charlie och Joakims bästa i åtanke. Sen på fredag blir det förhoppningsvis Leklandet, då Nöjesfabrikens lekland istället för Leos Lekland. Lite omväxling sådär :)

Ikea verkar också ha mycket på gång i varuhuset och Charlie ville också ha en ”bompis” så vi får väl se till att åka dit någon dag också. Vips så blev hela veckan full :P För något måste vi hitta på, jag orkar inte med att bara sitta hemma. Mina barn vet inte hur man har tråkigt, och visst borde de lära sig det. Men inte en vecka när jag är själv med dem större delen av dagen ;) Just den här veckan kan jag tycka handlar om överlevnad. Att ha tre barn i tre olika åldrar är krävande. Charlie kräver en sorts stimulans, Joakim en annan och Mikael kräver att man ser vad han gör i princip varje sekund av varje dag. Även om det är roligt så är det något som tar mycket energi. Och att försöka göra alla till lags går knappt. Ny dag, nya utmaningar helt enkelt.

Jimmie kommer vara i skolan några dagar den här veckan, men oftast inte lika långa dagar som vanligt så det hjälper ju lite såklart. Det här lovet är det enda lovet under detta läsår jag har Charlie, och jag vet ju inte alls hur vår situation ser ut nästa år med jobb etc, så vi får se till att göra det bästa av det helt enkelt. Det kanske blir enda lovet på en lång tid som vi kan spendera tillsammans :)

DSCN1404

DSCN1300

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats