Värmlandsmamman

”Alla kan amma”

Jag har uppdaterat lite dåligt. Den 17:e februari blev vi än en gång föräldrar till en jättesöt liten (stor) pojke. Han hann knappt komma ut innan han visade intresse för att amma. Jag tror han ammade en timme i sträck utan att ens släppa taget. Sen kämpade vi på med amningen. Jag hade honom i famnen nästan hela tiden, ammade på minsta lilla signal. På nätterna åt han i två timmar i sträck. Dagtid ammade han i tre timmar (byte av bröst osv såklart) i sträck. Tillslut var jag så slutkörd av att inte sova ordentligt att jag orkade inte mer. Det sammanföll med att Jimmie skulle ha praktik över natten och jag skulle vara ensam med bägge barnen över natten så han fick åka och köpa ersättning. Jag kände igen det från när Joakim inte fick nog med mat/näring från mjölken. Han verkade inte nöjd utan bara somnade ifrån för att han var för trött. Han gjorde inget annat än att äta och sova. Ingen vaken nöjdhetstid alls. Så det kändes som det var dags att ge ersättning.

Då var han sex dagar gammal. När han var sju dagar (igår) så var vi till BVC för första vägningen. Jag hade hoppats på en viss viktuppgång. Och visst hade han gått upp i vikt, men inte så mycket som jag hoppats. Ett gram hade han gått upp på fem dagar. Så vårt beslut (för det var Jimmies förslag när han såg hur slut jag var) att ge ersättning var det rätta. Jag kan tydligen inte amma. Jag vet inte om det är stress, dåligt näringsinnehåll i maten jag äter, för lite vätska eller vad, men något gör att jag inte kan ge barnen tillräckligt mycket näring i mjölken. Och då är det skönt att bo i Sverige. Det finns flera olika märken med ersättning att köpa. Det finns till och med mjölkfri om man skulle behöva det! Det finns nappflaskor och ersättning på varenda affär. Det finns rent vatten i kranarna. Vi som inte kan ge våra barn tillräckligt med näring i bröstmjölken har alternativ. Inget barn i Sverige svälter ihjäl eller blir förgiftade av dåligt vatten till ersättningen.

Men det är lite sorgligt. Men jag vet att jag försökte. Jag gjorde vad jag kunde. Men nu har jag en nöjd son. Och jag kan finnas där för alla mina barn och min make. Och jag kan få sova. Det här gör att vi alla i familjen kan må bättre.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats