Värmlandsmamman

Äntligen kom sommaren

De senaste veckorna har sommaren äntligen kommit. Idag hade vi, utan att kolla väderleksrapporten bestämt oss för att åka till Mariebergsskogen. För er som inte bor i värmland så är det alltså en stadspark som är öppen för allmänheten. Det finns många olika lekplatser, en skog att gå i, flera olika djur man kan kolla på etc. För många år sedan hade de till och med björn man kunde titta på. När jag var liten fanns det också karuseller, men de är borta nu. Mariebergsskogen är platsen vi åker till när vi vill hemifrån utan att spendera massa pengar. Just dagens tripp var gratis. Vi åkte efter lunch och vi var hemma innan middag. Glass köpte vi på Lidl att äta hemma. Och i dagens värme var den bästa drycken vatten och det får man gratis ut en kran där.

Men vi började med att åka till kyrkan mormor begravdes i för att hämta bärselen jag glömde där vid begravningen. Det gick fort, egentligen hade jag velat gå till graven, men med Joakim var det ingen idé. Så direkt efter det åkte vi till Mariebergsskogen. Vi började med att kolla på djuren, men det var inte lätt med Joakim. Han var väldigt bestämd och vi förstod honom inte. Så vi gick ned till lekplatserna. Jimmie fick hålla koll på Joakim medan jag och Mikael satte oss i skuggan under ett träd. Mikael tyckte det var roligt att känna på gräs!

Jag kikade lite på Joakim också såklart, och det var så spännande att se honom. Hur han försökte samspela med de andra barnen. De förstod nog inte mycket, men han brydde sig inte. Men man såg hur han försökte prata med de andra barnen och hur han hade roligt. Men han blev allt tröttare (vem blir inte det i den här värmen?!) och mer bestämd så vi fick åka. Vi behövde köpa bröd så vi svängde in på Lidl på hemvägen. FEL beslut. Joakim ville ha ALLT och blev arg när han inte fick det. Trots att vi köpte både glass och saft så var allt fel ;) Väl hemma blev allt frid och fröjd. I två sekunder.

Så nu har vi lärt oss. Varma dagar stannar vi hemma. Vi har fördelen att större delen av barnens vakna tid är lekplatsen utanför oss i skugga. Mariebergsskogen bjöd inte på lika mycket skugga ;) Så imorgon blir det att stanna hemma. Är det dock lite molningare kanske vi går till en annan lekplats. Det tråkiga är ju att de flesta barnen börjat förskola eller fritids igen så det är ganska ensamt ute på gårdarna.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats