Värmlandsmamman

Årets första våfflor

Jag älskar torsdagar. Jag förstår att det är konstig dag att älska, men jag älskar torsdagar. Det är egentligen ganska enkelt. Vi har Charlie varannan vecka. Med torsdagar får jag ta med honom från förskolan för att ta med honom till öppna förskolan så att han ska kunna vara med på kören och pysslingar även på pappaveckorna. Det är ju inte riktigt lätt för alla att lämna barn på kyrkan vid 15:30 så vi har löst det så för att han inte ska missa varannan vecka. Så även om det inte är min vecka får jag låna honom några timmar. Och så även idag.

Så jag hämtade på förskolan, försökte hinna med bussen, men den åker trots att vi springer emot den. Eller ja, så snabbt en tvååring i stövlar kan springa. Så vi fick stå och vänta i tjugo minuter på nästa. Vi brukar oftast inte ta bussen, men det regnade och jag har inget regnskydd till varesig Mikaels vagn eller bärselen. Så det fick bli buss idag.

Sen busade vi på öppna förskolan ett par timmar. En från barnens förskola var också där så Charlie hade någon att leka med. Eller ja, till en börjar var det mest bråk. Men det blev bättre mot slutet. När han sen åkte kom flera kompisar från kören och pysslingarna dit. Joakim bryr sig inte så mycket om att leka med någon. Han leker mest med en av pedagogerna där eller så leker han själv. Leker han själv är det dock viktigt att mamma är med och ser vad han leker i alla fall :P Mikael han hänger ju mest med och är nöjd så länge han får mat när han är hungrig.

På tal om mat så var det årets första våfflor i caféet i kyrkan. På torsdagar brukar det annars vara scones, men maj och juni är det våfflor med glass, grädde och sylt. Riktigt gott och ett mellanmål som passar både Charlie och Joakim. Charlie har vägrat scones ett tag nu och Joakim äter mest ost. Så med våfflor blir de lite mättare och lite gladare ;)

Jimmie kom vid tre och var med i en kvart innan han tog med sig Joakim hem. Charlie sprang in på kören och jag, Mikael och en kompis som också har sitt barn i kören och pysslingarna gick till Ica för att testa deras frozen yoghurt. Mikael fick såklart inte smaka, men jag och Helena åt i alla fall. Det var riktigt gott och det gjorde mig bara än mer sugen att åka till stan och testa Chillbox. Deras måste ju vara än godare när man kan få färsk frukt och liknande. Här var mest godis eller strössel som gällde. Det enda jag verkligen saknade var chokladsås. Det fanns vit chokladsås, men jag hade velat ha en vanlig. Men det var gott ändå.

En helt okej torsdag. Allra bäst är ju att jag fick lite extratid med Charlie!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats