Värmlandsmamman

Det här med semester

Sitter och tittar på Breaking News med Filip och Fredrik. De pratar om semester med barn. Det pratas om föräldrar som åker till någon resort där det finns ”Bamseklubben” och de lämnar barnen på morgonen och hämtar dem på kvällen. Då undrar man ju lite varför barnen ska med ens.

Vi har tidigare diskuterat det här med semester jag och Jimmie. Nu finns inga pengar till sådant ändå, men det är ju kul att prata och drömma. Det skulle vi inte gjort, för vi har helt olika drömmar! Jimmie ser framför sig hur vi lämnar barnen till barnvakt en vecka och sen åker iväg. Jag ser istället framför mig hur vi åker på en all-inclusive semester där vi badar, solar och kanske gör lite sightseeing. Visst drömmer jag också om att åka till Thailand eller Kina och se mig omkring. Långa dagsutflykter och liknande saker barnen aldrig skulle tycka om. Men för mig är det viktigt att åka på en semester som passar hela familjen, eller som i alla fall går att anpassa så det passar hyffsat.

Alla gör såklart hur de vill, men jag skulle inte klara av att lämna barnen hos någon för att sen åka iväg i en vecka. Kanske skulle jag utnyttja Bamseklubben eller liknande, men inte varje dag hela semestern utan kanske en eller två dagar bara. På semester åker man ju för att umgås med familjen. Jag kan sträcka mig såpass att jag skulle kunna tänka mig att åka på en kryssning eller weekend utan barnen. Visst, mitt sätt att se saken gör att vi inte kommer åka till USA, Thailand eller Kina det första vi gör. Men det gör att vi kommer ha trevligt hela familjen. Sen vet jag inte ens om man behöver åka så långt för att ”semestra”. Vad är det för fel att hyra en stuga i Sverige en vecka? Det gjorde ofta min pappa och hans fru, det var riktigt roligt. Se andra delar av Sverige. Som den gången vi hyrde en stuga utanför Varberg och åkte till Ullared tre gånger men bara handlade en gång. Det var på den tiden Gekås var söndagsstängt och när vi var dit på måndagen var det så lång kö in att vi struntade i det.

Alltså allvarligt. Den bästa semestern jag kan tänka mig för Charlie och Joakim är att få åka till mormor en helg eller så. Eller hyra en stuga där vi kan vara ute från morgon till kväll och bara äta grillat. Springa runt i vattenspridare. Så varför göra mer än så? Är barnen nöjda är de lätta att ha att göra med. När de är lätta att ha att göra med är stressnivån liten och det är ta mig tusan det viktigaste med semester. Den här sommaren ser jag fram emot en vecka i Sölvesborg. Det är en bra semester. Se nya miljöer, flera vuxna som kan hjälpa till med barnen och en gräsmatta de kan springa runt på!

Jag vill än en gång påpeka att alla såklart gör som de vill. Jag dömer ingen för jag vet inte hur andra har det. Det finns nog de som tycker jag resonerar helgalet ;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats