Värmlandsmamman

Det här med småbarn

Joakim och Mikael är inte riktigt barn man vill ”gå ut” med. Mer än till typ lekparken. De är ganska duktiga på att ha en väldigt hög ljudnivå. Det är rätt jobbigt i längden faktiskt. Och man skäms ganska rejält när Mikael drar till med ett ”jag är uttråkad ROA MIG”-skrik när man försöker äta nått någon annanstans än hemma. Oavsett vad Mikael tycker så måste man äta, Joakim är dessutom den långsammaste på att äta… Mikael är nöjd så länge han äter. Men när han är mätt börjar han slänga mat på golvet. Och jag är inte sugen på att städa på alla ställen vi äter på så det funkar inte riktigt att fortsätta ge mat heller.

Joakim har börjat med att springa. Åt motsatt håll. Alltså. Det är rätt jobbigt när man på barnmässan får springa in i garderoben och krypa in under en stålställning för att hämta honom.

Idag har vi börjat dagen i kyrkan där det var familjegudstjänst. Det funkade sådär. Mikael gillar verkligen inte att sitta still så det gick inte alls. Så jag fick gå ut med honom. Joakim satt snällt kvar med Charlies pappa och bonusmamma i alla fall. Sen fortsatte vi till Mariebergsskogen där vi grillade och fikade. För att sedan fortsätta till Naturum och deras största lekpark. Mikael tyckte det var kul att traska runt lite fritt och Joakim trivdes som alltid i sällskapet av Charlie och hans bonusbror.

Jimmie fick dock hämta oss när vi skulle hem för jag hade nog aldrig kunna få Charlie med på noterna att åka bussen ;) Man får som alltid välja sina strider och söndagar brukar ju vara de svåraste dagarna i veckan. Vilket inte är underligt alls, så på söndagar gäller det att ha lite extra tålamod och förståelse.

Jimmie har behövt pyssla lite hemma så jag och barnen har flytt fältet i helgen så i lördags så åkte vi till Bergvik. Vi åt pannkaksbuffé, lekte på familjelördagen, köpte smink, gick till Ikea och lekte osv. Vi hade helt enkelt en trevlig dag. Eller ja, så trevlig den kan vara med en ettåring som skriker direkt han är uttråkad och en treåring som helt plötsligt kan springa åt motsatt riktning ;) Men, med lite tålamod så går det mesta.

Imorgon är det vardag igen. I några dagar i alla fall! Sen är det påsk.

12193492_10153348461148565_5834020318060179462_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats