Värmlandsmamman

Dop-planering!

Det blir bara roligare och roligare att planera dop. Alla de som Jimmie bjudit in på sin sida av familjen kommer! Vilket är fantastiskt roligt tycker jag. Då blir det genast roligare. Sen kommer ju de flesta från min sida också. Farmor kommer inte, och det hade jag inte trott heller. Hon börjar bli gammal och orkar inte lika mycket som innan. Men hon fick i alla fall en inbjudan så att hon vet att vi hade velat ha henne där. Vi är ju lediga i sommar så vi får se till att ta oss till henne så vi kan träffas så istället :)

Idag påbörjades baket inför kalaset. Jag vill slå på stort när det är mitt sista dop! Så det ska bli nio sorters kakor. Åtta har jag valt ut och en har Charlie valt ut. Idag bakades det schackrutor. Jag har aldrig gjort det innan och jag kan förstå varför haha! Men det gick till slut. Till nästa gång ska jag redan från början dela upp varje färg i fyra bitar istället för två. Det blir kortare korvar som är lättare att hantera då. Men annars gick det finfint! Charlie hjälpte till så gott han kunde, men med en deg som behöver knådas för hand och en son som vägrar bli skitig så går det sådär kan jag berätta ;) Men han gillade att provsmaka!

Förutom schackrutor ska vi bjuda på hallongrottor, citronkolakakor (dessa två och schackrutorna kommer från Filurmammans receptsamling på sin blogg!), cookies med chokladkross, citronrutor, daimkakor, krämiga kolakakor, kärleksmums och snickerskakor. De sista är det Charlie som fått bestämma.

För på söndag fyller Charlie år. Den här helgen hinner vi inte med något släktkalas för han har kalas för sina kompisar nu på lördag. Efter kalaset får han följa med sin pappa hem så han slipper ”flytta” på sin egen födelsedag. Födelsedag och julafton är dagar jag tycker man förtjänar att slippa åka från ett ställe till ett annat. Det tyckte hans pappa också. Det faller sig så att jag har alla Charlies födelsedagar samt Charlies pappas födelsedagar. Charlie är i stället hos sin pappa på mina födelsedagar etc ;) Så detta blir min absolut första födelsedag som jag inte spenderar med Charlie. Det känns såklart, men det är helt klart hans pappas tur.

Så den här helgen hinns inte med någon släktkalas. Och nästa helg är dopet. Helgen efter det skulle vi kunna ha kalas, men jag tröttnar lite på kalas i helgerna tre samt att det faktiskt blir på tok för utdraget för Charlie (det var svårt nog att förklara för honom att han inte fyller år samma dag som han har kalaset nu i helgen). Så dopkaffet kommer få extraknäcka som kalas för Charlie. Därför fick han också välja lite kakor som ska serveras och han får hjälpa till att baka de flesta. Det senare hade han självklart fått gjort ändå!

Får se vilka kakor vi ska baka imorgon! Har alla ingredienser hemma och alla recept utskrivna så det är bara att välja och vraka ;) Jag funderar fortfarande på om jag ska ha någon tårta. Egentligen vill jag, men jag vet inte om jag orkar göra en. Får se.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats