Värmlandsmamman

Dopfikat!

11141281_10204693757284071_1698861209093731936_n

Kärleksmums och muffins med strössel och sugerpastehjärtan närmst kameran. Cookies och daimsnitt på det avlånga fatet och på det runda ligger hallongrottor, citronkolakakor och schackrutor. Allra längst bort syns det dåligt men det är snickerskakor och kanelbullar.

11698514_10204693758404099_8269436617785421274_n

Här syns snickerskakorna, gjorde dem små med flit med tanke på att vi hade många olika typer av kakor och just dessa brukar vara mäktiga. Dessa kakor var det som det gick mest av, mest för att det var barnen som orkade äta fika och dessa är ofta barnens favoriter.

10403096_10204693757804084_9099183966039406640_n

 

Foto: Vivian Mikkelsen (hon som tagit alla tre korten alltså!)

Vanliga vaniljmuffins (minns inte ens vilket recept jag använde!) som Charlie dekorerat. Hjärtana gjorde vi själva i sugarpaste. Vi kavlade ut den tunt på bordet med florsocker under. Sen använde vi tre olika storlekar på hjärtutstickare som vi köpte hos tårtpinglan (även sugerpasten och formarna kommer därifrån). Sen fick han dekorera dem medan vi rörde ihop smetarna till smörgåstårtan.

Sååå, här kommer en kavalkad av länkar! Klicka på namnen så kommer ni till receptet.

Snickerskakor (jag gjorde med cornflakes istället för Rice Krispies)
Hallongrottor
Citronkolakakor
Schackrutor
Cookies med chokladkross (jag använde vanlig choklad men man kan använda vilken man vill!)
Daimkakor/daimsnitt
Kärleksmums

Vi gjorde också en kaka som inte fick möjlighet att serveras på dopet. Jag skulle nämligen byta plats på plåtar och tappade hela ena plåten i golvet. Med så få kakor kunde jag inte ens tänka mig att servera på dopet då inte tillräckligt många skulle få smaka. Det var krämiga kolakakor och recept finns HÄR. Himla goda kakor, men ska jag göra dem igen köper jag karmelliserad mjölk istället för kondenserad. Så slipper man koka burken i tre timmar innan ;) Men makens familj fick chansen att prova dem och gillade dem. De är lite som dumlekakor fast med kola i istället för dumle. Blir lite bättre faktiskt tycker jag.

Smörgåstårtan har jag ingen bild på, men vi hade tre lager olika fyllningar:

  • rökt skinka, creme fraiche, majonnäs, salt och peppar
  • tonfisk i olja (avrunnen), creme fraiche, majonnäs, salt och peppar
  • hackat ägg, creme fraiche, majonnäs, salt och peppar.

Sedan ”spacklade” vi tårtan med philadelfiaost och klä sidorna med skinka. Ovanpå hade vi kokt ägg, gurka, tomat, ost och räkor. Brödet vi använde var hönökaka. Två tårtor gjorde vi med sammanlagt åtta skivor i varje (för att få en rund tårta) och det blev nästan en halv över. Bättre än förra dopet ;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats