Värmlandsmamman

En dag på öppna förskolan

Varannan onsdag är det sopplunch i kyrkan där vår öppna förskola ligger så då vill jag gärna att Joakim är ledig så att vi kan äta där och mysa lite extra. Joakim gillar också att vara där så det är två flugor i en smäll så att säga :) Så Joakim fick vara hemma idag. Vi började med att gå till Pekås och köpa lite fika innan vi gick till öppna förskolan. Joakim bestämde att vi skulle börja med att fika så det gjorde vi. Sen har dagen bara flutit på. Joakim har lekt. Mikael har lekt. Mikael har också slagit sig ett par gånger, för han inte kunnat fokusera sig för att han vägrar att sova. Så kan man också göra.

Till lunch blev det god ”rökt köttfärs och vitkålssoppa”. Riktigt mums tyckte vi alla tre. Det är inte det lättaste dock att få Joakim att sitta still, Mikael att vara nöjd samt få äta! Men jag lyckades. Det måste man ju bara göra. Sen lekte vi lite mer innan det var dags för fika. Som ni märker är det svårt att gå ned i vikt under föräldraledigheten när man bor nära vår kyrka, men det gör inget för det är verkligen gott fika! Hon som jobbar i köket på kyrkan är verkligen bäst på allt hon gör. Goda soppor, underbart fika och härliga scones!

Det är extra roligt nu, för Joakim har gått och blivit superduperförälskad i en av pedagogerna. Han pratar om henne här hemma. Han vill alltid leka med henne och följer henne var hon än går. Han är löjligt svartsjuk när hon leker med andra barn. Det är väldigt roligt att se.

Jag är värdelös på att ta kort, så jag bjuder på några ”gamla” foton från öppna förskolan! 

11224472_10152988979443565_39330669640588642_n

DSC_0093

docka

(Joakim nästan 1½ år gammal. Ganska länge sedan…)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats