Värmlandsmamman

En mysdag med mina små

Kände mig så himla trött i morse att det kändes sjukt jobbigt att ens komma iväg till förskolan. Det är ganska ironiskt med tanke på att förskolan ligger ett stenkast hemifrån. Så jag frågade Joakim om han ville stanna hemma och det ville han. Så vi stannade hemma. Men även som supertrött så är jag också en person som blir lätt uttråkad. Så redan vid halv tio kände jag hur det kröp i kroppen på mig. Mikael somnade en sväng och sen gick vi ut. Inte för att leka utan för att gå ut med den fyrbente vännen.

En kompis har nämligen en hund som behöver en promenad på förmiddagen och det ställer vi gärna upp med. Det är så roligt att komma iväg. Världens goaste hund är det också och barnen gillar honom verkligen.

Efter en snabb promenad (vi brukar försöka vara ute i 20-30 minuter) gick jag och barnen till Leos lekland. Trots att det var en löningsdag så var det inte så fullt. I många kommunala förskolor går 15-timmarsbarnen bara i förskolan Tisdag-torsdag så jag trodde ändå det skulle vara mer fullt än det var.

Barnen lekte och hade skoj. Vi åt lunch och till och med lite glass. Tillslut ville Joakim hem och Mikael han var trött han med. Mikael somnade på vägen hem i vagnen till och med. Så vi fick vara ute i lekparken en liten stund medan vi väntade på att han skulle vakna. Joakim älskar att gunga och nu tar han igen allt han inte kunnat gunga i vinter. Här tar de ned gungorna under vintern, antar att det är för att minimera skaderisk eller så. Gör nog rätt ont att ramla av en gunga med huvudet rätt ned i en frusen sandlåda.

Joakim var dock trött han också och hade behövt ”vila” lite, men det gick bra ändå. Sen gick vi in, Jimmie var redan hemma så han fick ta Joakim medan jag och Mikael gick till Ica och handlade lite. Jag behövde en ”paus” kände jag.

Men det har varit en bra dag. Jag märker att mina ansträngningar med tålamodet lönar sig, jag har haft bättre tålamod i dag än jag hade för några veckor sedan. Kanske spelar det in att jag jobbat också. Tänk, nu är det snart bara en månads föräldraledighet kvar. Tror det blir bra, Jimmie är hemma i nästan en månad och sen går barnen på förskolan. Mikael känns ”redo” för förskolan nu. Han känner ju till lokalerna, har träffat pedagogerna och kommer ju alltid ha Joakim med sig också. Om det senare är positivt eller negativt vet man dock aldrig ;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats