Värmlandsmamman

En nykter valborg

Jag vet inte riktigt vilken i ordningen, men det är nog ett tag sedan jag drack på Valborg. Inte mig emot faktiskt.

Jag har inte delat detta med bloggen innan, men nu är det kanske dags. Jag har bestämt mig för att bli nykterist. Tanken har legat och grott hos mig ett tag, men för några månader sedan tog jag beslutet. Det finns mycket som fått mig att ta det beslutet, och de är ungefär lika viktiga allihopa.

Jag minns inte om jag berättat detta innan, men min biologiska pappa finns inte med i bilen. När jag säger pappa menar jag mina äldre syskons pappa som även blev min pappa. Men jag delar inga gener med honom. En av de få sakerna jag vet om min biologiska pappa är att han är alkoholist. Om det nu finns en gen som styr huruvida man blir det eller inte så innebär det att det finns risk för mig att jag har den. Det är inte riktigt värt det. Även om jag är en smart människa som skulle sluta i tid så vet jag ändå att det ibland funnits ett: ”Åh kan inte barnen lägga sig så jag kan ta ett glas vin”-tänk hos mig. Det är skrämmande. Jag vet att det inte är så illa, men jag vill verkligen inte bli beroende. Jag vill inte bli lämnad av man och barn för att jag dricker för mycket. Då är det lättare att helt enkelt ta bort det ur ekvationen.

Dessutom kan jag inte komma på en enda kväll som blivit bättre av just alkohol. Visst har några av de trevliga stunderna i mitt liv varit när jag har varit påverkad. Men det har inte varit roligt för att jag varit full. Det handlar mer om det sociala umgänget. Jag har också varit nykter bland fulla människor och haft roligt. Så man MÅSTE inte dricka. Dessutom så vet jag att de saker jag skäms mest för att jag gjort (t.ex bli för full, göra bort sig etc.) skett när jag varit påverkad. Risken för att göra bort mig minskar drastiskt om jag är nykter.

Så varför ska jag plåga kroppen, psyket och plånboken med alkohol? När det verkligen inte ger mig något alls? Därför har jag tagit bort det ur mitt liv. Mina skäl väger ungefär lika tungt allihopa av dem. Hade en eller två fattats så kanske jag hade valt annorlunda. En rolig biverkning av det här är att man får möjlighet att botanisera bland det alkoholfria på Bolaget. Det finns mycket gott där. Har dock inte hittat någon god alkoholfri cider, då är dryck med ciderkaraktär på Konsum lika gott som de dyrare på Bolaget.

Så ja. I år är en nykter valborg. Vi har inte Charlie som antagligen är den enda som brytt sig om en brasa. Jag ska dessutom upp och jobba ett par timmar imorgon. Så det blir Gladiatorerna med Coca Cola (som också är ganska dåligt att dricka, jag förstår det) och bästa sällskapet i form av maken!

alkohol1_72711728

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats