Värmlandsmamman

Gör valet till en familjesak!

På söndag är det dags att rösta, om man inte som många redan förtidsröstat. Jag vill uppmana alla föräldrar att ta med barnen! Det är såklart lättast att göra vid förtidsröstning istället för på valdagen, men ta med barnen och visa hur demokrati fungerar. Jag minns fortfarande hur jag följde med mamma och röstade. Det vill jag att mina barn också ska minnas. Charlie vill också gärna rösta, men han får i alla fall följa med och se hur det går till. Eller ja, han fick följa med när vi förtidsröstade vid EU-valet, den här gången var han hos sin pappa när vi röstade.

Men han vet hur det går till. Han har, vad jag vet, varit med vid minst två val, vilket inte är dåligt med tanke på att han bara är fem.

Sverige behöver färre soffliggare. Visa för barnen tidigt att när man får det där röstkortet i brevlådan så röstar man. Barn gör som man gör, inte som man säger. Visar du att du inte tycker politik och val är viktigt så är risken stor att dina barn kommer tycka likadant.

Så mitt tips till alla är att anta inte att barnen tycker det är tråkigt. Förklara hur det går till, att man väljer ett parti (eller tre olika till de tre olika valen), att man kan kryssa om man vill och att detta hjälper till att bestämma vilka som ska styra landet. Svara på frågor.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats