Värmlandsmamman

Helgen som var

I lördags skulle jag och Jimmie lämna Joakim hos sin morfar och låtsasmormor för att fara på marsvinsutställning. Det gick sådär kan jag säga. Jag kände att jag hade för ont i ryggen för att kunna åka iväg på det, speciellt när man ska sova i bilen osv. Så vi ringde och ställde in det med morfar men åkte dit innan lunch för att umgås. Barnens kusiner på min sida (min systers barn) var där så det var verkligen roligt. Vi började med att bada. Joakim älskar vatten, men igår fick jag klart för mig att han är ganska orädd numer när det gäller vatten. Tidigare har han knappt gått ut så det täcker knäna. Nu gick han så han hade vatten upp till bröstet. Väl där skulle han testa att simma. Det är ganska självklart att man som lite mer än ett år gammal inte kan simma ”bara sådär”. Han testade ändå tre gånger innan vi gick och fikade istället. Jag trodde han skulle bli rädd och tycka det var otäckt, men det var mest som att han inte förstod varför jag tog upp honom varje gång. För jag är aldrig mer än en decimeter bort.

Vi fikade lite innan de större barnen gick i och badade en gång till innan vi åkte till stugan. Där lekte barnen en hel del. Kusinerna är jättesnälla mot Joakim och tar otroligt väl hand om honom. Syrrans äldsta vill ju gärna ha en lillebror så Joakim fick väl vara lite stand-in igår. Väldigt roligt att se i alla fall. Joakim badade dessutom i en badbalja. På kvällen åt vi lite gott grillat innan det var dags att åka hem igen. En helt enkelt trevlig dag med familjen.

Idag åkte vi till en bakluckeloppis som sommarhalvåret återkommer varje söndag. Som vanligt köptes det inte mycket. Faktiskt inget alls. Tänkte kolla kläder till Joakim (Charlie är otroligt kinkig med kläder så man måste ha honom med när han köper till honom och han är hos sin pappa nu) men det verkar som det bara säljs tjejkläder där. Nog är jag en genusmamma som tycker det är fint med tjejkläder på pojkar, men det är mest rosa, glitter och icke-lekvänliga kläder och det klarar jag inte. Pojkkläder ser man sällan där och är det nått är det polarn och pyret och det blir ju dyrare prislapp då ;)

Sen åkte vi till Lidl. Så här är det. Min pappa och hans fru har upptäckt hur bra det är med Lidl och varje gång vi är hos dem blir vi inspirerade och måste åka till Lidl. Vilket vi borde göra oftare eftersom vi bor otroligt nära ;) Vi köpte lite iste och kakor bara så det blev inte så dyrt. Men jag ÄLSKAR Lidls blöjor. Billiga, Joakim blir inte röd och de håller tätt. Varför betala mer för något som bara slängs? Vi köper sällan Libero osv, vi köper Ica basic, Lidls eller Willys.

Sen åkte vi hem och åt lite mer söndagsfrukost i form av ostfrallor :) Sen gick vi ut en sväng för Joakims skull för han var uttråkad. Sen har vi faktiskt inte gjort så mycket mer faktiskt. Jimmie grillade korv på balkongen på vår kära elgrill :)

Nu ser vi fram emot en ny vecka!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats