Värmlandsmamman

Irene Huss

Småtittar lite på Irene Huss. In kommer en ung kvinna som man förstår är ny på arbetsplatsen. Direkt säger en äldre man i sällskapet ”Jag visste inte att vi skulle få en ny receptionist”. Hon har otroligt mycket skinn på näsan och svarar att hon inte är ny receptionist.

Detta är inte på något sätt ovanligt. Detta sker i dagens Sverige. Kvinnor som ger sig ut i ”mansdominerade” yrken blir förminskade ständigt. Så är det konstigt att en reagerar? Att en väljer att stötta unga kvinnor som Zara Larsson som väljer att stå upp för sina rättigheter som kvinna. Stötta kvinnor som män försöker tysta genom att önska att hon ska våldtas, misshandlas eller mördas? Nej, det är inte konstigt.

Jag säger inte att ALLA män förminskar kvinnor. Men vilka hörs och syns? Jo, de som förminskar. Jag har själv stött på det här. Män som tycker sig vara bättre än kvinnor. Bättre än unga kvinnor framförallt. Jag har själv blivit kallad ”ung arg tjej” som 24-åring för att jag stod upp mot två äldre män.

I princip alla kvinnor har någon liknande berättelse. Men få män har det. Och har män blivit förminskade så är det oftast av andra män, inte kvinnor. Jag säger fortfarande att det inte är alla män, men det är vissa män. För många män. Därför backar jag Zara.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats