Värmlandsmamman

Med barnen i fokus

Lördagen har spenderats med barnen i fokus. Jimmie stannade hemma och pysslade lite medan jag och barnen gick till Gengåvan Seconhand. Det är vårt nya favorithak. Man köper god och prisvärd fika, köper billiga leksaker och har man tur hittar man massa fina kläder. Just idag kände jag att barnen nog bara orkade med fika och kolla på leksaker så vi gjorde just det. Började med en varsin hemgjord dammsugare och gick sedan en våning upp och kollade på leksakerna. Mikael haffade fort en gosedjurshund och gjorde sitt ”ljud” för hund (som mest låter som en konstig harkling, men han gör det enbart när han ser en hund). Han släppte den inte på hela tiden i affären. Han skulle ha den! Joakim hittade någon plastanka som man antagligen ska ha i badkaret egentligen, men han tyckte han skulle ha den i sandlådan. Det lät smart.

Vi orkade inte titta på något mer så vi gick helt enkelt och betalade innan vi gick till busshållplatsen för att åka till Bergvik. Stora Coop på Bergvik har familjelördag två lördagar i månaden och då passar vi alltid på att gå dit. Idag var det kungligt tema där de håller i det var utklädda till Kungar och Drottningar. Det är oftast en sportförening dessutom som hjälper till på olika sätt. Idag tror jag det var damavdelningen av Carlstad Crusaiders. Det tyckte jag om.

Vi började med att kolla på trollkarlen. Jag tycker ju att han kanske är lite genomskinlig och jag roas inte på samma sätt som barnen. Men Joakim tyckte det var jättekul och satt och skrattade massor. Han levde för en gångs skull sig in i det hela och ropade vad som hände, skrattade osv. Han brukar ofta inte hänga med, så han har blivit ”större” helt enkelt. Vi gick sedan vidare till ansiktsmålningen där han för jag vet inte vilken gång i ordningen han skulle vara en katt med gul nos och röda öron. Jag skojar inte, snart sätter de upp en bild på hans önskemål och kallar det ”The Joakim”. Lite fiskdamm hann vi med också. Det är smart upplagt, lite större barn får en liten chipspåse medan mindre barn får ett litet gosedjur. Så Joakim fick en liten påse med chips och Mikael fick ett litet Lambi-lamm. Efter att ha gått på det här i snart ett halvår har vi en stor Serla-Ekorre, ett stort Lambi-Lamm, tre små Serla-Ekorrar och lika många Lambi-Lamm. Men barnen blir lika glada för det. Charlie har dock alltid lyckats missa gosedjuren. Tyvärr kan han ju bara följa med varannan gång.

Det hela avslutades med en skattjakt där vi fick kryssa igenom en del av affären, också en sak som är roligare när man har Charlie med. Charlie är bättre på att hitta ledtrådar än Joakim och Mikael är. Helt klart. Men vi lyckades komma fram, mest min förtjänst. I skattjakten får man välja två mindre godisar. Egentligen är ju lördagsgodiset redan fixat där. Men det tyckte inte Joakim. Så han skulle ha lite till. Så ja, jag fick väl köpa godis till familjen. Innan vi fortsatte för lite lunch.

Senare åkte vi hem, självklart somnade Mikael på bussen precis innan vi skulle gå av. Så vi gick hem, Joakim fick stanna ute medan Jimmie fick passa Mikael lite medan jag gick in på toaletten och sen ut med leksakerna så Mikael fick sova färdigt medan Joakim lekte i sandlådan. Ute satt en pappa jag har för mig att jag sett på öppna förskolan för några månader sedan. Han grillade. Han förklarade att det var en del av hans valborgsrutin oavsett väder. Jag kan köpa det. Joakim ville också äta grillat, så nu har vi nästan bestämt att vi ska göra det när farmor och farfar kommer nästa vecka. Så ja. Det är väl så det får bli.

13094354_10153718463403565_4264870836199512044_n

13083347_10153718463363565_6257202828656426790_n

Nöjda killar som käkar dammsugare och dricker festis!

IMG_20160430_142153

Kånken var med såklart! Och som den kom till användning, hur har jag klarat mig innan?

IMG_20160430_144604

Joakim leker väl hemma

IMG_20160430_154058

Och här är han, katten med den gula nosen och de röda öronen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats