Värmlandsmamman

Ny kompis i huset

De veckorna Charlie är hos sin far lämnar Jimmie Joakim på förskolan, så även i dag. Under tiden gjorde jag och Mikael oss i ordning för äventyr. Vi skulle nämligen gå till Lidl. Det är inte ofta som jag vallfärdar till Lidl, men det har hänt två gånger nu. Bägge gångerna har det handlar om maskiner. Nämligen symaskiner. Ni minns kanske att jag skrev i somras om hur vi köade utanför varsitt Lidl för att få tag på en symaskin? Nu har de den här veckan sålt samma symaskiner igen och jag hade genom Lidls kundtjänst bokat en overlock. Jag kände nämligen att det var dags för det nu!

Så Mikael och jag traskade. Eller ja, jag traskade. Jag tog syskonvagnen för jag tänkte att overlocken kunde sitta i Joakims del av vagnen. Inte bra planerat Malin Karlsson. Den fick inte plats där alls. Den var också lite tung och otymplig att bära. Så vi fick ta bussen hem. Jag handlade förstås lite annat också, några rullar med tråd, lite mat, dricka och ostfrallor.

12141508_10153314030343565_2027162363015135154_n

Efter att jag hämtat Joakim från förskolan så satte vi oss och kikade på maskinen. Joakim tycker det här med symaskiner är hur kul som helst så jag uppmuntrar honom genom att han får vara med ;) Vi trädde den tillsammans. Eller ja. Jag trädde den medan Mikael och Joakim försvårade arbetet. Men så kan det ju vara ibland :)

Men sen kom kvällen och bägge ungarna sov. Då minsann fick mamma Malin testa maskinen på riktigt. Det visade sig att jag trätt fel så det var bara att göra om. Sen fungerade det riktigt bra. Jag fipplade lite med inställningarna som man ska och jag känner mig ändå ganska nöjd med dem. Där blev det jobbigt. Jag ville ju ändå testa maskinen nu när jag hade den så jag satte fart och gjorde några dregglisar. De behövs alltid och behövs inte sys ett enda stygn på vanlig maskin. Det tog mig en timme att klippa ut mönstret, klippa ut tyget, sy ihop dem och knappa dem! Det är bra jobbar ändå tycker jag :) Jag kommer nog ha roligt med min overlock i framtiden tror jag. Framförallt efter helgen då jag kommer få ett sybord!

12105856_10153314663233565_5957645601226481361_n

Här är dem mina dregglisar. Inte de finaste i hela världen såklart. Men jag är nöjd ändå. Jag ska ju inte sälja dem, bara använda dem till mina egna barn :) Men har fått lite tips och råd på hur jag kan förbättra dem så det ska jag tänka på till nästa gång. Dessutom verkar dregglisar inte vara det bästa att börja med :P Men sådan är jag, jag hoppar i djupt vatten på en gång! På baksidan har jag Ikeas filt ”kråkris” eller vad den heter. Lagom billigt!

Det kommer nog komma mer och mer sömnadsinlägg i bloggen, men då det är bara barnkläder jag syr tycker jag det faller bra in under bloggens ämne.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats