Värmlandsmamman

Sjalar hit och dit

Allt började med en bebis med separationsångest. Det fortsatte med en mamma som inte orkade bära mer i armarna. Mamman fick hjälp att välja ut en bärsjal. Joakim älskar den. Att bli buren så till saker och att sova i när vi är på öppna förskolan. Hemma t. ex vill han inte sitta där såklart ;) Men nu kände jag att det behövs en ”riktig” sjal också. Den här har liksom en bestämd storlek på sätet och det är snart litet för Joakim. Därför behövs en sjal. Så jag beställde en. Köpte en billig men fin en från Little Frog i Polen. Under 600 kr med frakt är jäkligt billigt må jag säga. Den kommer också kunna användas till bebisen sen såklart, och då är det bara bra att ha några att pendla mellan. Är hen som mina andra barn så kommer sjalarna behöva tvättas från kräk då och då…

I två dagar nu har Joakim fått sova i sjalen på öppna förskolan. Det har gjort att Charlie kunnat fortsätta leka utan att lyssna på en trött och grinig lillebror. Många är nyfikna och undrar hur man gör och om det t. ex är bättre än Baby Björn. Och ja, det är väldigt mycket bättre än Baby Björn. Både för dig som bärare och framförallt allt för barnet som blir buret. Den optimala ställningen för ett barn (alltså inte bebis) är att få stöd från knäveck till knäveck. Knäna ska vara högre upp än rumpan och ryggen ska inte vara rak utan lite kurvad. Ett spädbarn ska istället sitta i grodställning. Just det kan jag inte så mycket om för det blir det automatiskt i trikåsjalarna som jag använt till bebisar :P Detta handlar inte bara om att detta är ”skönast” för bebisarna. Nej att bli buren annorlunda kan vara skadligt för deras höfter. Därför bör man inte använda en baby björn eller liknande. För där är det inte samma ställning. Det finns några nyare baby björn som ger rätt ställning den första månaden, men sen är det ju samma sak igen ;)

Bärsjal är dessutom skönare för din egen rygg. Om jag som gravid med foglossning klarar av det hyffsat säger väl en hel del ;) Självklart finns det massor med ergonomiska bärselar att köpa också. det enda problemet som jag ser är att de är ganska begränsade. En sjal kan du ju använda i en evighet, medan du kan behöva byta bärsele med jämna mellanrum för att behålla samma bra ställning för barnet. Men vill man skippa sjal så finns det självklart vettiga alternativ till baby björn ändå. Exempel på ergonomiska selar är Tula och Ergo Baby men det finns fler :)  Nu kommer lite bilder:

Exempel på inte inte bra ställning och en bättre ställning. Vilket skulle du välja till dig själv?

Om du nu har en babybjörn men vill förbättra barnets ergonomi löser du det lätt med en vanlig sjal :)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats