Värmlandsmamman

Tacogratäng

Alltså, finns det något godare än tacos? Ja det är klart det finns. Men ja, tacos är lovely! Men jag hatar alla skålar, blanda, steka, fylla en wrap, äta, hämta ny osv. Med fyra personer vid matbordet är det liksom riktigt svårt att få plats för alla skålar, köttfärsen står kvar på spisen. Först får man ta till barnen, sen till sig, lagom till att man ska börja äta vill barnen ha mer, sen vill man själv ha mer osv. Det känns som man motionerat bort den där creme fraichen ganska direkt. Ja jag vet, man behöver röra på sig mer för det, men ändå ;)

Tacopaj är liksom inget som passar mig heller. Jag gillar köttfärspajen som min kompis Giia gör. Men tacopaj? Nej, det smakar inte TACO liksom. MEN jag fick världens bästa tips på tacogratäng av en kurskamrat när jag gick på universitetet. Enkelt, gott och smakar taco! Och man slipper hundra skålar. Till vår familj på två vuxna och två barn brukar jag göra följande (notera, jag och mannen är storätare och det är barnen ibland med så det kanske räcker till fler, men, den här gratängen är lika god dagen efter så fläska på med en gång ;) ):

ca 500 gram köttfärs
1 påse tacokrydda (om du inte är duktig och gör den själv, vilket jag önskar jag gjorde)
2 dl créme fraiche (jag föredrar den fetare, men det funkar med vilket som)
En liten burk med valfri salsa
8 totillabröd
Valfri mängd riven ost

  • Värm ugnen till 175 grader
  • Stek köttfärsen som du brukar och blanda i kryddan enligt påsens anvisningar
  • Blanda salsan och créme fraischen.
  • Fyll totillabröden med köttfärs, rulla ihop och lägg i en form.
  • Häll blandningen över och toppa med ost.
  • Grädda till osten är gyllenbrun, ca 20 minuter.
Ät tillsammans med sallad efter smak och gärna ett gott bröd! Tacos fast med en form, en skål och lite bröd. Plats på bordet! Verkligen jättegott och något jag är sugen på nu till helgen ;)
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats